Milan Radonjić

Milan Radonjić (Beograd, 11. aprila 1973), poznatiji kao Milan Tarot, srpska je televizijska ličnost, komičar, satiričar i tumač tarota.

Milan Radonjić
Milan Radonjić u studiju Nova TV
Rođenje11. 4. 1973. (1973-04-11) (dob: 50)
Beograd, SR Srbija, SFRJ (danas Srbija)
Ostala imenaVidoviti Milan
Zanimanjemedij, TV voditelj, zabavljač
Poznat/a potelevizijskom čitanju tarota

Biografija uredi

U početku, posle završene srednje škole, Radonjić je radio kao noćni tarot tumač u emisijama na lokalnim TV stanicama u Srbiji, kao što su TV Duga i TV Palma Plus. U svojim emisijama je stekao veliko interesovanje. Uključujući i pojedinačne i višestruke stranice intervjua u Jutarnjem listu,[1] Večernjem listu[2] i u Blicu, Shodno tome, a posebno nakon što je u Srbiji donešen zakon o zabranjivanju TV kartica, počeo je da radi na pet televizijskih stanica u Bosni i Hercegovini, uključujući i nacionalne OBN televizija sa sedištem u Sarajevu, uključujući i jedan broj televizijskih stanica u Hrvatskoj, koje su Nova TV sa sedištem u Zagrebu, a prvi puta u Hrvatskoj pojavio se u emisiji Noćna mora Željka Malnara na Z1 Televiziji. Navodno njegov ugovor sa OBN televizijom vredi 780 hiljada dolara, ali da kao i većina stvari koje Radonjić javno tvrdi.[3] Posle niza bizarnih video snimaka na internetu sa predviđanjima Radonjića i saveta, kao što su "Vi ćete zatrudneti u sedam dana ako pročitate Pinokija svaki dan".

U svoj uobičajnoj šali pola u ozbiljno stilu Radonjić tvrdi da su njegove pretpostavke koje pokazuju šta će se desiti u 2017. godini tačne. Za samo godinu dana 15 odsto ljudi ga shvata i razume. On je izjavio da je kupio YouTube i da su ga Barak Obama i Bil Gejts konsultovali za savet.[4]

Djela uredi

  • Tarot poetika duha. Banja Luka, 2007.

Reference uredi

  1. „Dobroćudni prevarant pokorava praznovjerne od Niša do Zaboka”. Jutarnji list. Arhivirano iz originala na datum 2012-03-22. Pristupljeno 3. I 2010. 
  2. „Milan Tarot: U svome prvom filmu glumit ću voditelja karaoka”. Večernji list. Arhivirano iz originala na datum 2009-07-15. Pristupljeno 3. I 2010. 
  3. „Video - Milan Tarot: Dok je ovaca bit će i šišanja”. Index.hr. Pristupljeno 3. I 2010. 
  4. „Vidoviti Milan: 'Zatrudnjet ćete ako čitate Pinokija!'”. Dnevnik.hr. Pristupljeno 3. I 2010. 

Vanjski linkovi uredi