Mihajlo Mikolajovič Kucin (ukr. Михайло Миколайович Куцин; 15. august 1957 - ) je ukrajinski profesionalni oficir, poznat po tome što je u prvim mjesecima sukoba sa proruskim separatistima bio načelnik Generalštaba, odnosno glavni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine.

Mihailo Mikolajovič Kucin
{{{opis}}}
{{{opis}}}
{{{opis}}}
Karijera
Čin General potpukovnik
Važnije bitke rat u Istočnoj Ukrajini
Rod vojske Sovjetska armija
Kopnena vojska Ukrajine

Karijeru je započeo 1974. u Sovjetskoj armiji, a 1978. je diplomirao na Blagoveščenskom višem tenkovskom komandnom učilištu u Moskvi. Nakon toga je služio u sovjetskim oklopnim jedinicama u Istočnoj Njemačkoj, a od 1980. do 1987. se školovao na akademiji Malinovski. Od 1990. do 1992. je bio načelnik štaba tenkovskog puka u Bjeloruskom vojnom okrugu.

Nakon raspada SSSR je došao u rodnu Ukrajinu, gdje je od decembra 1992. služio u tamošnjim oružanim snagama. Sa vremenom je napredovao u službi, a 2010. postao zamjenik ministra obrane.

Nakon euromajdanskog prevrata ga je novi predsjednik Oleksandr Turčinov imenovao na mjesto načelnika Generalštaba 28. februara 2014. Za nekoliko tjedana su počeli eskalirati sukobi sa separatistima, kojima se ukrajinske redovne snage nisu znale adekvatno suprotsraviti. 2. jula 2014. je Kucin u sukobima sa separatistima ranjen. Dok se oporavljao u bolnici, novoizabrani predsjednik Petro Porošenko je slijedeći dan na njegovo mjesto postavio Viktora Muženka.

Vanjske veze uredi