Michèle Arnaud

Michèle Arnaud, rođena kao Micheline Caré (Toulon, 18. ožujka 1919.Maisons-Laffitte, 30. ožujka 1998.) bila je francuska pjevačica, producentica i rediteljica. Njezine kćerke su pjevačica Dominique Walter te fotografkinja Florence Gruère.

Dobitnica je Ordena Legije časti te odlikovanja Ordre des Arts et des Lettres. Bila je prva pjevačica za Luksemburg na prvom Eurosongu. Pjevala je pjesmu "Ne crois pas", a kasnije i "Les amants de minuit". Njen plasman za obje pjesme ostao je nepoznat.

Po završetku osnovnog obrazovanja u Cherbourgu, otišla je u Pariz, gdje je upisala École libre des sciences politiques. Istovremeno je posvećivala kabare klubove kao što su Le Tabou i La Rose Rouge. Dana 11. srpnja 1962. pojavila se u prvoj televizijskoj emisiji uživo sa satelitske televizije iz Francuske u Sjedinjenim Državama. Zbog orbitalne staze novootvorenog američkog satelita, Telstar, program je trajao samo dvadeset minuta. S njom se iste večeri pojavio i Yves Montand.

Kasnije se posvetila proizvodnji dokumentarnih filmova. U vlastitoj je produkciji snimila film o Henryju Milleru. Umrla je 30. ožujka 1998., a 30. rujna su njeni ostaci premješteni na pariško groblje Montparnasse.