Mi querida señorita

Mi querida señorita (sh. Moja naajdraža gospođice) je španski igrani film snimljen u režiji Jaimea de Armiñána, premijerno prikazan 1972. godine i poznat kao prvo ostvarenje španske kinematografije koje se bavilo motivima seksualne orijentacije i transrodnosti.

Mi querida señorita
RežijaJaime de Armiñán
ProducentLuis Megino
ScenarioJosé Luis Borau
Jaime de Armiñán
UlogeJosé Luis López Vázquez
Julieta Serrano
Antonio Ferrandis
MuzikaRafael Ferro
FotografijaLuis Cuadrado
MontažaAna Romero Marchent
Datum(i) premijere
17. 2. 1972 (1972-02-17)
Trajanje80 min.
Zemlja Španija
Jezikšpanski

Po žanru je mješavina drame i crne komedije. Glavni lik, koga tumači José Luis López Vázquez, je Adele, 43-godišnja usidjelica koja živi mirnim životom u selu na sjeveru Španije koga će potpuno poremetiti posjet ljekaru prilikom koga otkriva da je u stvari muškarac. Radnja prikazuje njene napore da ponovno izgradi život tako što uzima novo ime, identitet i seli u Madrid gdje će sresti svoju nekadašnju sluškinju (koju tumači Julieta Serrano).

Film je napravljen u doba Francovog režima, te su autori, zbog teme koja se smatrala potencijalno subverzivnom, bili prisiljeni mijenjati scenario čak pet puta prije nego što su konačno dobili odobrenje od cenzora. Kada je konačno prikazan, postigao je uspjeh, ali prije svega u inozemstvu, te je između ostalog, bio nominiran za Oscar za najbolji film na stranom jeziku.

Uoge uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi