Meghan McCain

Meghan Marguerite McCain
Rođen/a Marquerite Meghan McCain
1984
Phoenix, Arizona, SAD
Nacionalnost američko
Alma mater Columbia University
Poznat/a po kći američkog senatora Johna McCaina, blogerica, autorica knjige My Dad, John McCain
Politička partija Republikanska (od 2008)[1]
Vjeroispovijest Kršćanstvo[2]
Roditelji John McCain
Cindy Hensley McCain
Website
McCain Blogette
Meghan McCain at the Daily Beast

Meghan Marguerite McCain (1984 - ) je američka spisateljica i blogerica, najpoznatija po tome što kao kći američkog senatora i predsjedničkog kandidata Johna McCaina prati njegovu predsjedničku kampanju preko svog bloga McCain Blogette.

Odrasla je u Phoenixu i diplomirala historiju umjetnosti na Univerzitetu Columbia. Za vrijeme predsjedničkih izbora 2004. se javno izjašnjavala kao socijalni liberal i podržavala demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja. Nakon završetka studija je kao pripravnica radila u časopisu Newsweek i TV-emisiji Saturday Night Live.

Kada je njen otac 2007. započeo predsjedničku kampanju, pridružila mu se i počela o tome pisati blog. U junu 2008. je izjavila da se za izbore registrirala kao glasač Republikanske stranke. O svom ocu je napisala i knjigu My Dad, John McCain. Od januara 2009. piše kolumnu za web-portal The Daily Beast.[3] Godine 2010. je izdala knjigu Dirty Sexy Politics u kojoj opisuje vlastita iskustva iz izborne kampanje. U novembru je postala analist za kablovsku TV-mrežu MSNBC.

BiibliografijaUredi

ReferenceUredi

  1. McCain, Meghan (12. 06. 2008.). "Republican". McCain Blogette. http://www.mccainblogette.com/. Pristupljeno 13. 06. 2008.. 
  2. Meghan McCain: 'I support the president'
  3. Meghan McCain on The Daily Beast

Eksterni linkoviUredi