Мегатренд универзитет

(Preusmjereno sa Megatrend univerzitet)

Мегатренд универзитет (пун назив: Мегатренд универзитет примењених наука) је систем академских институција посвећен преношењу образовања кроз примену најсавременијих наставних техника прихваћених у свету.

Megatrend univerzitet na Novom Beogradu.JPG

На факултетима Мегатренд универзитета организоване су специјалистичке и магистарске студије из више академских и научних дисциплина.

Универзитет је у првих 20 година рада, од 1989. до 2009. године, образовао више од 12.000 дипломираних стручњака, преко 120 магистара, око 20 мастера и 60 доктора наука.[1]

Мегатренд универзитет сарађује са Seconda Universita Degli Studi di Napoli, Берлинским универзитетом примењених наука, -{Yanbian University of Science and Technology}- из Кине, Bournemouth унивезитетом из Велике Британије, са École de Management и L'École Supérieure de Commerce из Гренобла, Француска, са European School of Business у Риму, Економским факултетом Националног универзитета у Доњецку (Украјина) и Академијом "Елит" из Москве.

Мегатренд универзитет има посебан уговор о сарадњи са L'École Supérieure de Commerce из Греноблa, који омогућава директно пребацивање студената са Мегатренд универзитета на школе у Француској, размену студената током студирања, наставак студија на магистарском и на докторском нивоу.

Своје програме Мегатренд универзитет, како тврди ректор овог универзитета, прилагођава новим токовима и развија наставу кроз коју се студенти оптимално припремају за будуће пословне и животне подухвате.

КонтроверзеUredi

1. јуна 2014. група српских професора из Уједињеног Краљевства објавила је чланак у којему тврди да је докторат министра унутарњих послова Небојше Стефановића плагијат.[2]

Види јошUredi

РеференцеUredi

  1. Податак је објављен у току марта 2009. на насловној страни званичног сајта универзитета.
  2. http://balkanist.net/getting-a-phd-in-serbia-has-never-been-easier-the-case-of-minister-of-internal-affairs-nebojsa-stefanovic/