Мегатренд универзитет

(Preusmjereno sa stranice Megatrend univerzitet)

Мегатренд универзитет (пун назив: Мегатренд универзитет примењених наука) је систем академских институција посвећен преношењу образовања кроз примену најсавременијих наставних техника прихваћених у свету.

Megatrend univerzitet na Novom Beogradu.JPG

На факултетима Мегатренд универзитета организоване су специјалистичке и магистарске студије из више академских и научних дисциплина.

Универзитет је у првих 20 година рада, од 1989. до 2009. године, образовао више од 12.000 дипломираних стручњака, преко 120 магистара, око 20 мастера и 60 доктора наука.[1]

Мегатренд универзитет сарађује са Seconda Universita Degli Studi di Napoli, Берлинским универзитетом примењених наука, Yanbian University of Science and Technology из Кине, Bournemouth унивезитетом из Велике Британије, са École de Management и L'École Supérieure de Commerce из Гренобла, Француска, са European School of Business у Риму, Економским факултетом Националног универзитета у Доњецку (Украјина) и Академијом "Елит" из Москве.

Мегатренд универзитет има посебан уговор о сарадњи са L'École Supérieure de Commerce из Греноблa, који омогућава директно пребацивање студената са Мегатренд универзитета на школе у Француској, размену студената током студирања, наставак студија на магистарском и на докторском нивоу.

Своје програме Мегатренд универзитет, како тврди ректор овог универзитета, прилагођава новим токовима и развија наставу кроз коју се студенти оптимално припремају за будуће пословне и животне подухвате.

КонтроверзеUredi

1. јуна 2014. група српских професора из Уједињеног Краљевства објавила је чланак у којему тврди да је докторат министра унутарњих послова Небојше Стефановића плагијат.[2]

Види јошUredi

РеференцеUredi

  1. Податак је објављен у току марта 2009. на насловној страни званичног сајта универзитета.
  2. http://balkanist.net/getting-a-phd-in-serbia-has-never-been-easier-the-case-of-minister-of-internal-affairs-nebojsa-stefanovic/