Megatrend univerzitet

Megatrend univerzitet (pun naziv: Megatrend univerzitet primenjenih nauka) je sistem akademskih institucija posvećen prenošenju obrazovanja kroz primenu najsavremenijih nastavnih tehnika prihvaćenih u svetu.

Na fakultetima Megatrend univerziteta organizovane su specijalističke i magistarske studije iz više akademskih i naučnih disciplina.

Univerzitet je u prvih 20 godina rada, od 1989. do 2009. godine, obrazovao više od 12.000 diplomiranih stručnjaka, preko 120 magistara, oko 20 mastera i 60 doktora nauka.[1]

Megatrend univerzitet sarađuje sa Seconda Universita Degli Studi di Napoli, Berlinskim univerzitetom primenjenih nauka, Yanbian University of Science and Technology iz Kine, Bournemouth univezitetom iz Velike Britanije, sa École de Management i L'École Supérieure de Commerce iz Grenobla, Francuska, sa European School of Business u Rimu, Ekonomskim fakultetom Nacionalnog univerziteta u Donjecku (Ukrajina) i Akademijom "Elit" iz Moskve.

Megatrend univerzitet ima poseban ugovor o saradnji sa L'École Supérieure de Commerce iz Grenobla, koji omogućava direktno prebacivanje studenata sa Megatrend univerziteta na škole u Francuskoj, razmenu studenata tokom studiranja, nastavak studija na magistarskom i na doktorskom nivou.

Svoje programe Megatrend univerzitet, kako tvrdi rektor ovog univerziteta, prilagođava novim tokovima i razvija nastavu kroz koju se studenti optimalno pripremaju za buduće poslovne i životne poduhvate.

Kontroverze uredi

1. juna 2014. grupa srpskih profesora iz Ujedinjenog Kraljevstva objavila je članak u kojemu tvrdi da je doktorat ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat.[2]

Vidi još uredi

Reference uredi

  1. Podatak je objavljen u toku marta 2009. na naslovnoj strani zvaničnog sajta univerziteta.
  2. http://balkanist.net/getting-a-phd-in-serbia-has-never-been-easier-the-case-of-minister-of-internal-affairs-nebojsa-stefanovic/