Max Baer

(Preusmjereno sa stranice Max Baer (boksač))

Max Baer (11. februar 1909 – 21. novembar 1959) bio je američki profesionalni boksač, poznat kao prvak svijeta u teškoj kategoriji 1930-ih.

Max Baer
Max Baer
Biografski podaci
Rođenje 11. veljače 1909.
Sjedinjene Američke Države Omaha, NE, Sjedinjene Države
Smrt 21. studenog 1959.
Sjedinjene Američke Države Sacramento, CA, Sjedinjene Države
Državljanstvo Sjedinjene Američke Države američko
Supružnik Dorothy Dunbar (1931–1933; razvod)
Mary Ellen Sullivan (1935–1959)
Djeca Max Baer, Jr.
James Manny Baer
Maudie Marian Baer
Boksačka karijera
Država  Sjedinjene Države
Profesionalna karijera 1929.1941.
Kategorija teška
Stav osnovni
Profesionalne titule
Statistika
Pro.
Σ 81
W Σ 68
KO 59
L 13
D 0
NC 0

Odrastao je kao dijete jevrejskog oca i protestantske majke, a boksačku karijeru je započeo nakon rada na očevoj farmi. Pažnju javnosti je stekao 1930. godine kada je nokautirao svog protivnika Frankieja Campbella, koji je nedugo nakon toga umro. Smrt njegovog drugog protivnika Ernieja Schlaafa, iako se dogodila mjesecima nakon meča, mu je donijela titulu "ubice". U junu 1933. je tehničkim nokautom pobijedio njemačkog prvaka Maxa Schmellinga, noseći Davidovu Zvijezdu na svojim boksericama, preuzevši tako jevrejski identitet u znak prkosa nacističkom režimu. Godine 1934. je pobijedio u meču protiv Prima Carnere, postavši prvak svijeta. Titulu je izgubio 1935. u spektakularnom meču protiv Jamesa J. Braddocka, iako je bio apsolutni favorit. Poznat je i po tome što je 1. juna 1939. izgubio meč od Loua Nove - prvi u historiji koji je prenošen na televiziji.

Baer je boksačku karijeru završio 1941. Poslije toga se bavio profesionalnim rvanjem, povremeno glumio na filmovima i televiziji i radio kao disk-džokej. Jedna od uloga mu je bila i u The Harder They Fall, igranom filmu inspiriranom njegovim suparništvom s Carneroom, a u kome je "Buddy Brannen", lik inspiriran na njemu, prikazan kao krvoločni ubica. Godine 1959. je umro od srčanog udara.

Baerov brat Buddy Baer je također bio uspješan boksač. Sam Baer se ženio dva puta. Iz drugog braka je imao troje djece, uključujući Maxa Baera Jr. koji je postao uspješni televizijski glumac i poduzetnik.

Baer se pojavljuje kao lik u biografskom filmu Cinderella Man, gdje ga je tumačio Craig Bierko.

Djelomična fimografija uredi

Literatura uredi

Vanjske veze uredi

Postignuća
Prethodi:
Primo Carnera
Prvak svijeta u teškoj kategoriji
1934–1935
Slijedi:
James J. Braddock