Marko Pupije Pizon Frugi Kalpurnijan

Marko Pupije Pizon Frugi Kalpurnijan (Marcus Pupius Piso Frugi Calpurnianus, 1. vijek pne.) je bio rimski političar iz doba kasne Republike.

Pripadao je rodu Kalpurnijevaca, ali ga je usvojio Marko Pupije te mu dao svoje ime. Političku karijeru je započeo u doba Sulinih ratova kao pristaša populares|populara. Nakon smrti Cine je godine 84. pne. oženio njegovu kćer Aniju. Međutim, kada se Sula iskrcao u Italiji, prešao je na njegovu i stranu optimata. Na Sulin nalog se razveo od Anije.

70-ih pne. je imao dužnost pretora, a potom služio u Hispaniji, a pri povratku mu je održan trijumf. U trećem mitridatskom ratu je služio u Pompejevoj vojsci, te ga je Pompej poslao u Rim kako bi se kandidirao za konzula i tako štitio njegove interese. Dužnost je preuzeo godine 61. pne. Za vrijeme mandata je štitio Publija Klodija od posljedica skrnavljena svečanosti Bona Dee. Ciceron mu se zbog toga osvetio spriječivši da dobije mjesto guvernera Sirije.

Pretpostavlja se da je umro prije početka građanskog rata, jer je Marko Antonije 47. pne. već neko vrijeme živio u njegovoj bivšoj kući.

Prethodi:
Decimus Junius Silanus i Lucius Licinius Murena
Konzul Rimske Republike
zajedno sa Markom Valerijom Mesalom Nigerom
61. pne.
Slijedi:
Lucius Afranius i Quintus Caecilius Metellus Celer