Mariana de la noche

Mariana de la noche je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, originalno emitovana tokom 2003 i 2004. godine. Predstavljala je rimejk istoimene telenovele u Venezueli iz 1976. a koja je 1988. ponovno obrađena pod naslovom Selva María.

Mariana de la Noche
ScenarioDelia Fiallo
RežijaMiguel Córcega
NastupajuAlejandra Barros
Jorge Salinas
César Evora
Angélica Rivera
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda135
Produkcija
Producent(i)Salvador Mejía
Emitiranje
Originalni kanalEl Canal de las Estrellas
Originalno prikazivanje20. oktobar 2003. – 23. april 2004.

U Srbiji se prikazivala tokom 2004. godine na Televiziji Pink pod naslovom Marijana. U Hrvatskoj se prikazivala na programu HRT pod naslovom Ukleta Marijana.

Sinopsis uredi

Malim rudarskim selom kruže glasine o ukletoj Mariani Montenegro, budući da svi muškarci koji se zaljube u nju kad tad smrtno stradaju. Mariana je romantična djevojka koja sanjari. Ostala je bez majke i živi s ocem Atiliom. Atilio je moćni vlasnik rudnika. Opaka je karaktera kad mu se netko opire. Mariana mu nije prava kći i njegova ljubav prema njoj nadilazi očinsku. Atilio ima dvije sestre. Isabel je starija, dobra je i mila, a Marianu je odgojila kao svoju kćer. Marcia je mlađa, drska, tašta i stroga prema rudarima. Srce joj je hladno i nikada nije upoznala ljubav sve dok se u selu ne pojavi Ignacio Lugo, mlad i privlačan novinar koji je u selo došao pod lažnim imenom u potrazi za svojim korijenima. Kad upozna Marianu, Ignacio shvati da nikada neće moći voljeti drugu, a i Mariana se njemu preda svom dušom i tijelom. No Marcia se strastveno zaljubi u Ignacija i njezina ljubomora bukne kad otkrije da su se Ignacio i Mariana tajno vjenčali. Bijesna i očajna Marcia kaže bratu za taj brak i Atilio odlučno želi ubiti Ignacija ne znajući da osuđuje na smrt vlastita sina, plod njegove veze s Lucrecijom, vlasnicom seoskog restorana.

Pa ipak, sudbina spasi Ignacia kada se dogodi nesreća u rudniku, a Atilio biva ozlijeđen. Mariana sazna da Atilio nije njezin otac i užasne se kad sazna da je zaljubljen u nju. Očajna i vjerujući da je doista ukleta, Mariana bježi iz sela noseći Ignaciovo dijete. Marcia se uda za muškarca kojeg ne voli i ostane trudna s njim, ali nakon pobačaja, odluči zavesti Ignacija i uzeti Marianino dijete kojim bi prisilila Ignacija da se vjenča s njom.

Marianina priča je tužna i strastvena, složena i nepredvidljiva drama spletki i mračnih tajna koje vladaju malim selom punim nezaboravnih likova, praznovjerja, glasina i legenda. Baš poput legende o ljepotici koja uvijek nosi crninu, jer je nad njom strašno prokletstvo.

Uloge uredi

Glumci Likovi
Alehandra Baros Marijana Montenegro / Marijana Lugo Navaro
Horhe Salinas Ignasio Lugo Navaro / Halkon Luna
Angelika Rivera Marsija Montenegro
Sezar Evora Atilio Montenegro
Patrisija Navidad Jadira
Rene Strikler dr Kamilo Gerero
Adrijana Fonseka Karidad "Čači" Montenegro
Alma Muriel Isabel Montenegro
Marija Roho Lukresija
Patrisija Rejes Spindola Marija Lola
Hose Karlos Ruiz Isidoro
Roberto Blandon Ivan Lugo Navaro
Maržori de Sousa Karol
Serhio Akosta Kumaće
Aurora Klavel Mama Lupe
Ignasio Gvadalupe Probisvet
Haime Lozano Eladio Gonzales
Esperanza Rendon Vilma
Aleida Nunjez Migelina
Rafael Rohas Herardo Montijel
Valentino Lanus Havijer Mendijeta
Migel de Leon Hose Ramon Martines
Sokoro Bonilja Neli
Sandra Montoja Isel
Agustin Arana Oropo
Arturo Munjoz Maks
Raul Ramirez Otac Pedro
Danijel Kontinente Huan Pablo Gerero
Behamin Islas Liborio
Hustein Roustand Gonzalito Gonzales
Gabrijel Roustand Zamora
Ilejana Monserat Teresita
Manuel Ravijela Benito
Roberto Vander Anhel
Liza Viljert Huanita Lopez Fuster
Karlos Amador Serhio
VeroniKa sa K Rut
Patrisija Romero Doris

Eksterni linkovi uredi