Malá mořská víla (film, 1976)

Malá mořská víla (sh. Mala sirena) je čehoslovački igrani film snimljen 1976. godine u režiji Karela Kachyňe. Predstavlja adaptaciju znamenite istoimene bajke danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Naslovna protagonistica, čiji lik tumači Miroslava Šafránková je mala sirena koja se zaljubi u princa te stoga od čarobnice traži da joj omogući život na kopnu u zamjenu za glas.

Malá mořská víla
RežijaKarel Kachyňa
Scenario

sinopsis: Hans Christian Andersen
PredložakMala sirena; autor:
Hans Christian Andersen
Uloge
MuzikaZdeněk Liška
FotografijaJaroslav Kučera
MontažaMiroslav Hájek
StudioFilmové studio Barrandov
Datum(i) premijere
11. 1976 (1976-11)
Trajanje84 min.
Zemlja Čehoslovačka
Jezikčeški

Mala sirena se, usprkos toga što se radnja velikim dijelom odvija na i u moru, u potpunosti snimljena na češkim lokacijama, odnosno praškim studijima. Usprkos toga je, zahvaljujući izuzetnom trudu, film prilično impresionirao publiku te se smatra jednim od najuspješnijih ostvarenja tadašnje čehoslovačke kinematografije. Kachyna je originalno za naslovnu ulogu namjeravao angažirati popularnu glumicu Libuše Šafránková, ali je umjesto nje u nju uskočila njena mlađa sestra Miroslava, koja će i sama ostvariti uspješnu karijeru.

Iste je godine još jedna adaptacija Andersenenove bajke, pod naslovom Rusaločka, snimljena u sovjetsko-bugarskoj koprodukciji.

Vanjske veze uredi