Madre luna je kolumbijsko-američka telenovela produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2007. godine. U Srbiji se tokom 2008. emitovala na Foks Televiziji pod naslovom Plamen ljubavi.

Madre Luna
ScenarioJulio Jiménez
RežijaSantiago Vargas
Ramiro Meneses
NastupajuAmparo Grisales
Gabriel Porras
Michel Brown
Monica Dionne
Saby Kamalich
Paulo Quevedo
Ana Lucía Domínguez
Judy Henríquez
Arap Bethke
Alex Sirvent
Mauricio Aspe
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda141
Produkcija
Producent(i)Hugo León Ferrer
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje2. 7. 2007. – 28. 1. 2008.

Sinopsis

uredi

U ovoj priči glvana protagonistica je misteriozna Alehandra Agire. U Alehandrin život će posle mnogo godina odsustva ušetati Leonardo, njena bivša ljubav i otac njena dva sina Valentina i Demetrija, i probudiće osećanja za koje je ona mislila da su zauvek ugašena.

Njihova romansa je otpočela odavno. Već tada je Leonardo bio u braku sa Flavijom, mada je taj detalj o svom životu jednostavno prećutao. Ne sanjajući da ima ženu Alehandra ostaje trudna sa Leonardom, kome će duži niz godina uspevati da vodi dvostruki život i da istovremeno balansira između dve porodice. Ipak, Alehandra će doznati istinu i odlučiti da se odvoji od Leonarda.

Njen život će teći uobičajenim tokom, daleko od Leonarda, sve dok se on jednog dana ne pojavi sa svojom rodjakom Anabel, prelepom mladom damom u koju će se zaljubiti oba Alehandrina sina. Međutim, ovo neće biti jedini sukob dva muškarca oko jedne žene. I Alehandra će postati predmet obožavanja dvojice muškaraca - Leonarda i njegovog sina Anhela iz braka sa Flavijom. Snažne emocije koje se budu razbuktale pokrenuće lavinu mržnje, osvete, ljubomore i izdaje.

Karakterizacija likova

uredi

Alehandra Agire - Pedesetogodišnja žena koja zbog svoje vitalnosti, emotivne snage, seksualnosti i dobre gradje deluje mnogo mlađe. Ona je vredna, energična i strastvena. Njena neverovatna privlačnost će biti izazov za muškarce koji će poželeti da je poseduju po svaku cenu. Ipak, kada oseti ugroženost ona će postati surova kako bi sačuvala svoj ponos, i ponos svojih sinova koji su joj najvažniji u životu.

Leonardo Sisneros – Bivša Alehandrina ljubav i otac njenih sinova Valentina i Demetrija. Možda deluje kao nitkov zbog bola koji je naneo Alehandri, ali u suštini njega muče pomešana osećanja. Na jednoj strani, briga za suprugu Flaviu i njihovog sina Anhela, a na drugoj, snažna ljubav prema Alehandri koju nije uspeo da zaboravi ni posle mnogo godina.

Anhel Sisneros – Sin Leonarda i Flavije. On je dobar i fin momak, ali njegov svet počinje da se menja kada upozna Alehandru. Ona će pokrenuti u njemu takva osećanja zbog kojih će u jednom trenutku izgubiti svaku kontrolu. Osvajanje Alehandre postaje za njega izazov i opsesija, iako ni jedan od njegovih pokušaja nikada neće uroditi plodom, jer će ga ona uvek tretirati kao dete.

Anabel Soldana – Flavijina rođaka. Kada joj roditelji stradaju ona dolazi da živi sa bakom Trinidad i ujakom i ujnom, Leonardom i Flavijom. Iako prvobitno nije imala nameru dugo da se zadržava u nihovom domu, njeni planovi se menjaju kada upozna Valentina koji će joj se jako dopasti. Nenamerno ona postaje glavni razlog rivalstva između braće Valentina i Demetrija. Njeno zanimanje za braću Agire naići će na oštro protivljenje njene ujne koja ovu porodicu doživaljava kao neprijatelje.

Valentin Agire – Alehandrin i Leonardov sin. Zgodan i muževan. Nasledio je majčin neukrotiv karakter. On je žestok momak koji je odabrao da ostane na selu i radi uz svoju majku koju doživljava kao najboljeg prijatelja i spreman je uvek da stane u njenu odbranu. Iako nije zaljubljive prirode kada se pojavi Anabel on će biti očaran. Ipak, ova žena će biti razlog njegovog velikog sukoba sa bratom.

Demetrijo Agire – Alehandrin i Leonardov sin. I on je privlačan mladić, ali za razliku od brata on studira i Alehandra veruje da će on postati neko važan u društvu. Njegovo obrazovanje je često uzrok svadja sa bratom za čiji ukus je Demetrijo previše sofisticiran. Zaljubiće se u Anabel. Iako će uprvom trenutku izgledati da je Anabel podjednako zainteresovana za braću, ubrzo će shvatiti da njeno srce pripada Valentinu, što će ga navesti da postane pravi neprijatelj svom bratu.

Uloge

uredi
Glumac: Uloga:
Amparo Grisales Alehandra Agire
Gabrijel Poras Leonardo Sisneros
Mičel Braun Anhel Sisneros
Sabi Kamalić Donja Trinidad Zapata
Monika Dione Flavija Portiljo de Sisneros
Arap Betke Demetrijo Agire
Ana Lusija Domingez Anabel Saldanja
Aleks Sirvent Valentin Agire
Paulo Kevedo Tirso Rejnoso
Maurisijo Aspe Roman Gariđo
Hudi Henrikez Angustijas
Hose Saldarjaga Fidelijo Markez
Hulio del Mar Ignasijo Morales
Danijela Tapija Dulse Elena Markez
Ana Beatriz Osorijo Vijoleta
Sebastijan Boskan Hermes
Pedro Roda Bebo Kantiljo
Luz Alehandra Pinzon Huana
Adrijana Kampos Sulma

Eksterni linkovi

uredi