MTV-jeva filmska i televizijska nagrada

(Preusmjereno sa MTV Movie Awards)

MTV filmska nagrada (engl. MTV Movie Awards) priznanje je koje jednom godišnje dodeljuje televizijska mreža MTV. Producenti i rukovodioci MTV-ja odlučuju ko će biti nominovan za nagrade, a javnost bira pobednike putem glasanja na stranici -{movieawards.mtv.com}- na zvaničnom sajtu MTV-ja.

MTV filmska nagrada

Tom Kruz i Kameron Dijaz na dodeli nagrada 2010.
Dodeljuje MTV
Zemlja SAD
Prvi put dodeljena 1992.
Zvaničan sajt www.mtv.com
Televizijska pokrivenost
Mreža MTV

Aktuelne kategorijeUredi

Počasne nagradeUredi

MTV filmska nagrada za životno deloUredi

MTV nagrada za životno delo bilo je satirično priznanje koje se dodeljivalo filmskim ličnostima koje su značajno uticale na popularnu kulturu. Dobitnici nagrade bili su filmski likovi Džejson Vurhiz, Tri bitange, Godzila i Čubaka, kao i glumci Ričard Raundtri, Džeki Čen i Klint Hauard. Nagrada je ukinuta 1998. godine, nakon što je Klint Hauard previše ozbiljno shvatio svoju pobedu.

MTV filmska nagrada za zvezdu generacijeUredi

MTV filmska nagrada za zvezdu generacije je priznanje koje se dodeljuje „umetnicima koji su tumačili niz impresivnih uloga i pokazali fenomenalan nivo ličnog i profesionalnog talenta.“[1] Nagrada se dodeljuje od 2005. godine i dosadašnji dobitnici su Tom Kruz, Džim Keri, Majk Majers, Adam Sandler, Ben Stiler, Sandra Bulok, Ris Viderspun, Džoni Dep, Džejmi Foks i Mark Volberg.

MTV nagrada Silver Bucket of ExcellenceUredi

MTV nagrada Silver Bucket of Excellence je priznanje koje se dodeljuje filmovima koji su imali trajan uticaj na filmsku publiku i gledaoce MTV-ja.[2] Dodeljena je 2005. i 2006. filmovima Jutarnji klub i Uradi pravu stvar

MTV nagrada TrailblazerUredi

MTV nagrada Trailblazer je priznanje koje se dodeljuje mladim glumcima koji su svojim raznolikim glumačkim portfoliom i besprekornom reputacijom u očima javnosti uspeli da inspirišu druge.[3] Dodeljuje se od 2012. godine, a dosadašnji dobitnici su Ema Votson, Ema Stoun i Čening Tejtum.

IzvoriUredi

Spoljašnje vezeUredi