Microsoft Development Center Serbia

(Preusmjereno sa stranice MDCS)

Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) otvoren je 2005. godine, kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Majkrosoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Veći broj zaposlenih u Razvojnom centru Majkrosofta u Srbiji čine diplomirani inženjeri elektrotehnike, računarstva i matematike. 

Razvojni centar ima nekoliko timova koji rade na različitim Microsoftovim tehnologijama - Cloud and Enterprise team, Office Team, WDG Science Team, Havok Team, Cortana@Work Team, Math Team

MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija. 

Više informacija na sajtu Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi