Dragan Lukić Lvky

(Preusmjereno sa stranice Lvky)

Dragan Lukić Šegedin (Split, 3. ožujka 1970.), poznatiji pod pseudonimom Lvky (izg. [luki]), hrvatski je pjevač, tekstopisac i glazbeni producent.

Dragan Lukić Šegedin
Lični podaci
Ime po rođenjuDragan Lukić Šegedin
Drugo imeLuky
Datum rođenja3. ožujka 1970.
PrebivališteSplit, Korčula
Zanimanjeproducent, pjevač, tekstopisac
Muzički rad
Period aktivnosti1987. − danas
Žanrpop, rock
Ostalo
NagradePorin 2003., 2004., 2005.
Službene straniceSlužbena stranica

Karijera uredi

Većinu ranog djetinjstva proveo je na Korčuli, dok nije pošao u osnovnu školu u Splitu.[1] Bio je član grupe Tužne uši do 1987., zatim grupe Đavoli do 1992. te pridruženi član grupe The Beat Fleet od 1995. godine. Imao je prometnu nesreću 1988. godine u kojoj je teško stradao i bio klinički mrtav. Nakon uspješnog oporavka počeo se zanimati za istočnjačku duhovnost.

Kao glazbeni producent producirao je i svirao na albumima Daleke obale, Dina Dvornika, Laufera, Urbana, Olivera Dragojevića i The Beat Fleeta. Kao tekstopisac napisao je i pjesme: "Morski vuk" u izvedbi Olivera Dragojevića i Tonyja Cetinskog, "Moja tajna ljubavi" u izvedbi Olivera Dragojevića i mnoge druge.[2]

S Gibonnijem je radio glazbu za hrvatski film Posljednja volja iz 2001. godine.

Započeo je samostalnu pjevačku karijeru, objavivši svoj debitantski album Ararita 2003. godine. Album je osvojio nagradu Porin za najbolji pop-rock i rock album 2003. i Porina za najbolje likovno oblikovanje 2004. (likovno su oblikovali album: Luky, Mare Milin i Artur Erceg). Dobio je Porina 2005. za produkciju godine za album Maxon Universal grupe The Beat Fleet.

Nastupio je na Splitskom festivalu s pjesmom "Biži ća!" 2005. godine. Drugi album V.I.T.R.I.O.L. objavio je 2006. godine. Prva dva albuma dio su trilogije, koju će upotpuniti treći još neobjavljeni album.[3]

Osnovao je zakladu "Ararita" za pomoć nezbrinutoj djeci.

Albumi uredi

  • Ararita (2003., Menart Records)
  • V.I.T.R.I.O.L. (2006., Menart Records)

Izvori uredi