Mad About You

(Preusmjereno sa stranice Ludo zaljubljeni)
Za ostala značenja, vidi Mad About You (razvrstavanje).

Mad About You je bio američki televizijski sitcom koji se premijerno emitirao na NBC-u od 23.9. 1992. do 24.5. 1999.

Mad About You
Formatsitcom
KreatorPaul Reiser
Danny Jacobson
NastupajuPaul Reiser
Helen Hunt
Anne Ramsay
Leila Kenzle
John Pankow
Richard Kind
Zemlja porijekla Sjedinjene Američke Države
Broj epizoda164
Produkcija
Trajanjecca. 22 minuta po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje23.9. 1992. – 24.5. 1999.

Glavne zvijezde su bili Paul Reiser i Helen Hunt kao mladi bračni par u New Yorku - Paul Buchman, tvorac dokumentarnih filmova i Jamie Stemple Buchman, agentica za odnose s javnošću.

Zapleti epizoda serije su se uglavnom odnosili na svakodnevni život bračnog para, pri čemu su se u naizgled banalnim situacijama pronalazio izvor humora. Zbog toga se serija često uspoređivala sa Seinfeldom, iako je bila mnogo ozbiljnija i sklonija skretanju u sentimentalnost.

Iako su u posljednjoj sezoni Helen Hunt i Paul Reiser dobijali milijun dolara honorara po epizodi, gledanost je naglo pala, što su mnogi tumačili prevelikom količinom slapsticka i oslanjanju na "vrlo posebne epizode".

Crossoveri uredi

Mad About You je preko nekih likova, zapleta i drugih detalja dijelila kreativni univerzum s nekim drugim NBC-jevim sitcomim smještenim u New York.

Najpoznatiji i najjasniji takav slučaj je TV-serija Friends. U Mad About You je Lisa Kudrow glumila povremeni lik Ursule, ekscentrične konobarice u Riff'su, lokalnom restoranu gdje su Paul i Jamie bili čestio gosti. Kudrow je kasnije postala zvijezdom NBC-jevog sitcoma Friends, tumačeći šašavi lik Phoebe Buffay. Iako to nije bila originalna namjera autora obje serije, kasnije se ispostavilo da su Ursula i Phoebe identične blizanke.

U jednoj epizodi Mad About You Paul, pod pritiskom Jamie, svoj stari samački stan iznajmljuje stanaru za koga se ispostavi da je Cosmo Kramer, jedan od junaka TV-seruije Seinfeld. Nešto kasnije je Paul, pod utjecajem Viagre, na ulici uletio na Jerryja Seinfelda.

Seriju Mad About You su često uspoređivali sa serijom The Dick Van Dyke Show, pa je tome u počast snimljena epizoda u kojoj je nastupio Carl Reiner u ulozi Alana Bradyja, lika iz te serije.

Vanjske veze uredi

Reference uredi