Lucas je američki tinejdžerski film snimljen 1986. godine u režiji Davida Seltzera. Po žanru predstavlja kombinaciju drame i komedije, a naslovni protagonist, koga tumači Corey Haim, je Lucas, 14-godišnji nadareni gimnazijalac koji je dugo vremena trpio zlostavljanje svojih kolega, i koji se sprijatelji sa Maggie (čiji lik tumači Kerri Green), dvije godine starijom učenicom viših razreda. Radnja prikazuje kako se on u nju sa vremenom zaljubi, ne shvaćajući da je ona zaljubljena u svog kolegu i zvijezdu školskog football tima Cappieja (koga glumi Charlie Sheen), a što će na kraju dovesti do gotovo tragičnih posljedica.

Lucas
RežijaDavid Seltzer
ProducentDavid Nicksay
Kristi Zea
ScenarioDavid Seltzer
Uloge
MuzikaDave Grusin
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
28. 3. 1986 (1986-03-28)
Trajanje100 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet6 mil. $[1]
Bruto prihod8,2 mil. $

Lucas nije predstavljao komercijalni uspjeh, ali je zato postao važna odskočna točka za karijeru glavnog glumca Haima, koji je, kao i protagonist, u vrijeme produkcije imao 14 godina. Haim, koji je zbog te odluke odbio ponuđenu ulogu u filmu Stand By Me (koju će preuzeti River Phoenix), se prema vlastitim navodima, tokom snimanja, slično kao i protagonist, zaljubio u svoju kolegicu Green, ne znajući za razlike u godinama, te je navodno njeno odbijanje pomoglo da se bolje uživi u ulogu. Lucas, u kome je zajedno sa njim nastupilo nekoliko glumaca koji će kasnije steći veliku popularnost i status zvijezda, je dobio cijeli niz pohvala od strane kritike, uključujući Rogera Eberta koji mu je dao najbolju recenziju u svojoj recenziji.

Lucas je nekoliko godina nakon Haimove tragične smrti postao predmetom navoda u Coreyography. autobiografskoj knjizi Haimovog najboljeg prijatelja Coreya Feldmana, prema kojima je Haim za vrijeme snimanja bio seksualno zlostavljan, odnosno sodomiziran od strane jednog od članova ekipe koji je kasnije postao "najmoćniji čovjek u Hollywoodu".

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Aubrey Solomon, Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History, Scarecrow Press, 1989 p260

Vanjske veze uredi