Lucía y el sexo

Seks i Lucia

Kino poster
Režija Julio Médem
Producent Fernando Bovaira
Enrique López Lavigne
Scenario Julio Médem
Uloge Paz Vega
Tristán Ulloa
Najwa Nimri
Daniel Freire
Elena Anaya
Muzika Albert Iglesias
Fotografija Kiko de la Rica
Montaža Ivan Aledo
Studio Studio Canal
Canal+ España
Distribucija Warner Sogefilms A.I.E.
Datum(i) premijere 24. VIII 2001.
Trajanje 128 min.
Zemlja Flag of Spain.svg Španjolska  Francuska
Jezik španski
Seks i Lucia na Internet Movie Database

Seks i Lucia (španjolski Lucía y el sexo) je špansko-francuski erotski dramski film iz 2001. koji je režirao i napisao Julio Médem. Glavne uloge tumače Paz Vega, Tristán Ulloa, Najwa Nimri i Daniel Freire. Film je dobio pohvale kritičare te je nominiran za nekoliko nagrada.

RadnjaUredi

Konobarica Lucia je sa prijateljom Lorenzom u Madridu. Nakon kraja te veze, Lucia bježi na jedno ostvro te oktriva tamnu historiju svoje veze s njim. Zbog nesporazuma, smatra da je Lorenzo umro. Na ostvru živi sa Elenom, koja tamo vodi zgradu za turiste i ima dosta opuštenu ljubavnu vezu sa Antonijom, vodičem za ronjenje, a koji pod lažnim imenom Carlos živi kod nje. Elena smatra da je Lorenzo u stvari otac njene kćeri Lune. Luna je naime ubijena od psa kod dadilje Belen, dok je Lorenzo bio kod njih, nakon što je dugo tražio svoju kćer. Belen je živjela sa majkom Manuelom i njenim partnerom Antonijom zajedno, sve dok sve troje nije nestalo. Elena pokaže Luciji priču koju je poslao njen partner preko chata, a Lucia u njoj prepozna knjigu na kojoj je Lorenzo radio. Shvaća da je Lorenzina knjiga bila namijenjena za Elenu. Preko knjige otkriva da je sam Lorenzo bio uzrok Lunine smrti: kako bi ga zavela, Belena se zaključala s njim u spavaćoj sobi te ostavila psa i dijete bez nadzora. Na kraju, Elena sreće Lorenza na cesti. Po prvi puta nakon smrti Lune, Elena može opet plakati. Poziva Lorenza i njegovog prijatelja Pepe k sebi na večeru, bez da išta kaže Luciji, koja još uvijek vjeruje da je Lorenzo mrtav.

Glavne ulogeUredi

KritikeUredi

Simon Wardell je filmu dao četiri od pet zvijezdica:

"Jedan od najinventivnijih i najerotičnijih filmova koje ćete ikada vidjeti ove godine, basijskog režisera-scenarista Julia Medema koji je svojevrsan nastavak njegovog filma Ljubavnici polarnog okruga, još je jedan Möbiusov strip od drame. Ova zamršena priča ostavlja izravno i jasno prilično rano, samo da bi se zgodno vratila tome na kraju... A sve se odvija oko seksa, od razmnožavanja do pornografije, prikazane na nesramežljiv, eksplicitan nalin što je običaj u evropskim art kinima ovih dana. Opojno iskustvo"[1]

IzvoriUredi

Eksterni linkoviUredi