Looking for par'Mach in All the Wrong Places

Looking for par'Mach in All the Wrong Places (sh. Tražeći par'Mach na svim pogrešnim mjestima[α 1]) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, premijerno prikazana 14. oktobra 1996. godine. Radnja prikazuje kako na DS9 dolazi Grilka, Klingonka za koju je Quark nakratko bio oženjen te od svoga bivšeg supruga traži financijsku pomoć, a što Quarka potakne da je ponovno pokuša zavesti, čak i po cijenu da prolazeći kroz klingonske rituale riskira svoj život.

Looking for par'Mach in All the Wrong Places
Epizoda serije Star Trek: Deep Space Nine
Epizoda br.Sezona 5
Epizoda 3
RežijaAndrew J. Robinson
ScenarioRonald D. Moore
MuzikaDavid Bell
Produkcijski kod501
Originalno emitiranje14. 10. 1996 (1996-10-14)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Ship"
Sljedeća →
"...Nor the Battle to the Strong"
Lista epizoda Star Trek: Deep Space Nine

Scenario za epizodu, u kojoj nekoliko stalnih likova očijukaju jedni sa drugima, odnosno osjećaju nerazriješenu seksualnu napetost, je nastao po ideji Michaela Dorna, koji u seriji i epizodi tumači lik Worfa, te je velikim dijelom inspiriran znamenitom dramom Cyrano de Bergerac, od koga je posudio element zapleta. Epizoda je predstavljala režijski debi Andrewa Robinsona, glumca koji u seriji tumači lik Elima Garaka, a što je predstavljao prvi slučaj u historiji franšize Zvjezdanih staza da epizodu režira glumac koji nije stalan član postave.

Kritičari su prema epizodi imali uglavnom mlak ili negativan stav, smatrajući da je zbog inzistiranja naa farsi žrtvovana uvjerljivost i konzistentnost likova.

Napomene uredi

  1. "par'Mach je klingonska riječ za "ljubav".

Izvori uredi

Vanjske veze uredi