Ljubica Molnar

Ljubica Molnar (Podolje, 3. IX. 1961), baranjska slikarica.

Ljubica Molnar
Ljubica Molnar, baranjska slikarica
Rođen/a3. septembar 1961. (1961-09-03) (dob: 61)
Podolje, Hrvatska, Jugoslavija
Ostala imenaIbolya Molnar
Obrazovanjemedicinska škola, viša građevinska tehnička škola
Zanimanjemedicinska sestra, inženjer graditeljstva, energetski savjetnik
Poznat/a poslikama

ŽivotopisUredi

Osnovnu školu završila je u Popovcu (1-7. razred) i Belom Manastiru (8. razred), srednju u Belom Manastiru te srednju medicinsku školu u Osijeku. Višu građevinsku tehničku školu pohađala je u Osijeku i Beogradu, stekavši zvanje inženjera graditeljstva. Godine 2009. položila je u Osijeku tečaj za energetskog savjetnika. Takve tečajeve provodi projektni tim ureda Programa UN za razvoj s ciljem da se potiče energetska efikasnost.

Radi kao medicinska sestra u Hitnoj medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije. Živi u Belom Manastiru.

Slikarski radUredi

Slikarstvo je njena ljubav još iz djetinjstva. Pohađala je nekoliko likovnih radionica, a slikarstvom se aktivno bavi od 1994. godine. Najčešće motivi su joj Baranja i portreti.

Učestvovala je na zajedničkim izložbama u Belom Manastiru, Borovu, Kopačevu, Osijeku i Vukovaru te na humanitarnim izložbama "Robertu s ljubavlju" i "Daj 5" za Odjel pedijatrije Kliničke bolnice Osijek (KBO). Također je učestvovala na nekoliko likovnih kolonija i turističkih manifestacija u Baranji: Jesen u Baranji, Pudarina u Dražu.

Godine 2010. imala je u Belom Manastiru samostalnu izložbu slika "Snovi jedne žene", koja je bila postavljena u izložbenom prostoru u tzv. "Ljepotici" (zgradi P+8). Izložba je bila otvorena povodom Međunarodnog dana žena.

TehnikeUredi

U radu se koristi tehnikama akvarel, gvaš, olovka, suhi pastel i ulje na platnu.

Osim slikanja, voli vezivati čvorove u makrame-tehnici pa tako nastaju torbice, pojasevi, ogrlice, tapiserije...

ČlanstvaUredi

Član je Likovne udruge "Baranja-art" iz Belog Manastira

Likovna izložba "Baranjske bisernice"Uredi

Ljubica Molnar bila je jedna od 22 baranjske likovne umjetnice koje su učestvovale na velikoj likovnoj izložbi "Baranjske bisernice", koju su od 4. do 31. III. 2011. godine u izložbenom prostoru belomanastirskog kina organizovali Mirovna grupa Oaza, Udruženje "Baranja" iz Bilja i belomanastirski Centar za kulturu. Na toj izložbi Ljubica se predstavila slikama "Suton" iz 2009. godine u tehnici suhog pastela i "Visibabe" iz 2004. godine u tehnici tempere. Obje njene slike uvrštene su i u reprezentativni katalog s te izložbe.

GalerijaUredi

Vanjske vezeUredi