Ljubav je riječ

Ljubav je riječ
Andjelka-Pavic--Ljubav-je-rijec.jpg
Autor(i) Anđelka Pavić
Država Crna Gora)
Jezik srpski
Žanr(ovi) poezija
Izdavač Interpress Nikšić
Datum izdanja 2007.
Stranica 40
ISBN ISBN 978-9940-604-31-9

Ljubav je riječ, zbirka pjesama Anđelke Pavić iz Belog Manastira, koju je 2007. godine objavio "Interpress" iz Nikšića (urednik: Batrić Konatar) u tiražu od 200 primjeraka (štampa: "Montegraf" Nikšić).

O knjiziUredi

Zbirka ima 40 stranica formata 13 x 19 cm, bez ilustracija. Sastoji se od 18 kratkih lirskih pjesama, razdijeljenih u četiri ciklusa (prvi bez naslova, ostali: "Kad te nema", "Samotna tuga" i "U ružičastoj odjeći dana"), koje nas - prema riječima recenzenta prof. dr. Jovana Delića - vraćaju "tradicionalnom i izvornom shvatanju lirike kao suštine osjećajnosti". Na kraju knjige nalazi se 18 haiku-pjesama, opet prema riječima recenzenta "cijela jedna zbirčica - različitog i raznovrsnog emotivnog registra".

PromocijaUredi

 
Anđelka Pavić (prva slijeva) na promociji 11. XII. 2008. godine u Belom Manastiru

Promocija knjige održana je 11. XII. 2008. godine u velikoj vijećnici u belomanastirskoj zgradi P+8 u organizaciji Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta". Promociju je vodila prof. Jadranka Radošević, dok su izvode iz recenzije Jovana Delića, pjesme Anđelke Pavić, tekstove o haiku-poeziji te japanske i autoričine haiku-pjesme čitali njeni tadašnji i bivši učenici iz belomanastirske Druge srednje škole.

Sva promocija bila je u znaku haikua, uz izložbu haiga-crteža (oslikanih haikua) i videoprezentaciju o Japanu. Haiku-pjesme se, kako je objašnjeno publici, na javnim priredbama obično čitaju dvaput pa je tako urađeno i taj put.

IzvoriUredi