Lizzie McGuire


Lizi Magvajer (engl. Lizzie McGuire) američka je televizijska serija, čije je likove osmislio Teri Minskaj, koji je takođe razvio osnovni format.[1] U seriji je prikazana animirana verzija naslovnog lika koja izvodi solilokjuz; ove animirane sekvence bile su ispirisane sekvencama uživo.Lizi Megvajer premijerno se prikazivala na Dizni kanalu od 12. januara 2001. nakon premijere filma Ksenon: Nastavak i završila se 14. februara 2004, nakon ukupno 65 produciranih i emitovanih epizoda.

Lizzie McGuire
Žanrsitkom
KreatorTerri Minsky
Nastupaju
Kompozitor muzičke temeElliot Lurie
Uvodna tema"We'll Figure It Out"
Kompozitor(i)Sam Winans
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/ciengleski
Broj sezona2
Broj epizoda65 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)
Trajanje22–24 min.
Producentska kompanija/e
Distributer
Emitiranje
Originalni kanal
Originalno prikazivanje12. januar 2001 (2001-01-12) – 14. februar 2004 (2004-02-14)

U Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji, serija je premijerno emitovana na Hepi TV titlovana na srpski jezik. Predstavlja prvu seriju sa Dizni kanala koja je emitovana u Srbiji. Izdata je na nekoliko DVD-ova.

RadnjaUredi

Serija prati Lizi Megvajer, trinaestogodišnju devojku koja sanja da bude popularna u školi, uz pomoć svojih najboljih prijatelja Mirande i Gordo. Epizode su usredsređene na život Lizi, baveći se njenom porodicom, uglavnom njenim roditeljima Džo i Semom i njenim mlađim bratom Metom i normalnim problemima tinejdžera. Lizi ima animirani alter ego koji predstavlja njena osećanja.

ReferenceUredi

  1. „Producer Stan Rogow”. LukeFord.net. 2002-01-16. Pristupljeno 2009-08-01. 

Spoljašnje vezeUredi