Lista likova serije Sinđelići

Glavni uloge u seriji "Sinđelići" tumače Voja Brajović kao Sreten Sinđelić, Vanesa Radman ("Uzeše se") i Snežana Bogdanović ("Odgajanje dece" - ) kao Dobrila Sinđelić , Boris Komnenić kao Jezdimir Sinđelić, Milena Dravić kao gospođa Ksenija, Goran Radaković kao Fedor Ristić, Branko Cvejić kao Momčilo Sinđelić (sezona 2), Milica Mihajlović kao Nikolina Ristić (sezona 2 - ), Vučić Perović kao Metodije Sinđelić (sezona 2 - ), Brankica Sebastijanović kao Eva Stoimenov (sezona 2 - ) i Svetlana Bojković kao gospođa Lidija (sezona 2).

Likovi uredi

Glavni uredi

Pregled uredi

Glumac Lik Sezone
Glavni Epizodni
Voja Brajović Sreten Sinđelić 1–
Vanesa Radman Dobrila Sinđelić 1 ("Uzeše se")
Snežana Bogdanović 1– ("Odgajanje dece" - )
Boris Komnenić Jezdimir Sinđelić 1–
Milena Dravić gospođa Ksenija 1–
Goran Radaković Fedor Ristić 1–
Branko Cvejić Momčilo Sinđelić 2
Milica Mihajlović Nikolina Ristić 2– 1
Vučić Perović Metodije Sinđelić 2– 1
Brankica Sebastijanović Eva Stoimenov 2– 1
Svetlana Bojković gospođa Lidija 2

Sreten Sinđelić uredi

Sreten Sinđelić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Jezdimir Sinđelić (brat)
Momčilo Sinđelić (brat)
Bračni drug(ovi) prva žena † (umrla)
Dobrila Sinđelić
Rodbina gospođa Milena
(tašta po pokojnoj ženi)
gospođa Ksenija
(tašta po Dobrili)

Sreten "Sreta" Sinđelić (Voja Brajović) je vlasnik kafane "Sokače" i nagrađivani "kralj kobasica". Sreten je trener lokalnog fudbalskog kluba "Sinđelić". Između ostalih igrači su i njegov sin Metodije i Fedorov sin Nenad.

Nakon smrti supruga, sa kojom je dobio sinove Metodija, Gojka i Kolju, prinuđen je da se sam stara o njima trojici. Na početku serije se ženi Lilom, svojom ljubavi iz srednje škole koja ima dve ćerke iz prvog braka.

Sreten ima dva brata, Jezdimira i Momčila.

U prvoj sezoni, Sreten je preživeo kamen u bubregu, a u drugoj infarkt. Sreten je za Lilinog prijatelja Džona mislio da joj je ljubavnik.

Dobrila Sinđelić uredi

Dobrila Sinđelić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Jezdimir Sinđelić (dever)
Momčilo Sinđelić (dever)
Bračni drug(ovi) Sreten Sinđelić
Rodbina gospođa Ksenija (majka)
gospođa Lidija (tetka)

Dobrila "Lila" Sinđelić (Vanesa Radman/Snežana Bogdanović) je Sretenova ljubav iz mladosti. Bila je udata za Gorana Stoimenova, uspešnog poslovnog čoveka iz mladosti u Novom Sadu. Iz prvog braka Lila ima ćerke Evu i Terezu. Lila ima majku Kseniju i tetku Lidiju.

Lila je profesorka srpskog jezika u osnovnoj školi u koju idu Gojko, Kolja i Tereza i tamo je razredna Gojku i Terezi.

U toku druge sezone Lilin bivši muž je morao na operaciju u Ameriku i Lila je otišla sa njim. Pred kraj sezone Lila se vratila iz Amerika i sa sobom je povela svog prijatelja Džona koga je upoznala dok je bila tamo.

Jezdimir Sinđelić uredi

Jezdimir Sinđelić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (brat)
Momčilo Sinđelić (brat)
Dobrila Sinđelić (snaja)

Jezdimir "Jezda" Sinđelić (Boris Komnenić) je Sretenov mlađi brat i suvlasnik porodične kafane "Sokače". Jezda je član upravnog odbora lokalnog kluba "Sinđelić". On je preke naravi, ali mu je srce na pravom mesto.

Iako su svi iz Sretenove priče mislili da je njihov Sretenov i njregov brat bogat, Jezda je jedini znao pravu istinu da Momčilo, ustvari, nije bogat. Razglednice koje je Momčilo slao je, ustvari, Jezda slao da bi stvorio privid o Momčilovom bogatstvu.

U toku treće sezone Jezda započinje vezu sa nastavnicom veronauke Jefimijom koja je Lilina koleginica. Ta veza se zamalo završila kada je na nagovor konobara Dareta Jezda lažirao da je invalid da bi izvukao novac od Jefimijinog osiguranja.

Jezda je krajnje posesivan prema bratu Sretenu.

Gospođa Ksenija uredi

Gospođa Ksenija
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (zet)
gospođa Lidija (sestra)

Gospođa Kesnija (Milena Dravić) je Lilina majka. Ona više vremena provodi u kući Sinđelića nego u svojoj. Svoju ćerku ne ispušta iz vida i prati je u stopu i pokušava da kontroliše njen život.

U toku 1. sezone Sreten je otkrio da neko krade novac iz kuće, a Lila je kasnije otkrila da je krala Ksenija jer joj je novac trebao da vrati kockarske dugove.

Na početku 2. sezone Ksenija odlazi na krstarenje i dovodi svoju sestru Lidiju da je zameni. Ksenija se vratila u Beograd pred kraj iste sezone.

Na početku 3. sezone Ksenija ponovo odlazi na krstarenje i dovodi svoju drugaricu iz mladosti, baka Jagodu, da je zameni. Ksenija se trenutno još nije vratila sa tog krstarenja.

Ksenija je u večitom ratu sa Sretenovim bratom Jezdom.

Fedor Ristić uredi

Fedor Ristić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Andrej (šurak)
Bračni drug(ovi) Nikolina Ristić

Fedor "Feki" Ristić (Goran Radaković) je Sretenov i Jezdin najbolji drug. On ima ženu Nikolinu i sina Nenada. Fedorov šurak je Andrej, prvi direktor škole u koju idu Gojko, Tereza i Kolja. Fedor je po zanimanju automehaničar i ima automehaničarsku radnju.

U toku 2. sezone je bilo nekih komičnih situacija koje su zadesile Fedora. Npr. prvo je mislio da ne može da ime decu i da je Nenad u stvari Sretenov sin, a onda je mislio da ima sidu.

Fedor je nagovorio Jezdu da kaže Metodiju, koji je u toku 3. sezone bio u vezi sa Evom, da mu je ona prava sestra, ali je Jezda kasnije priznao da je to bila laž. Malo ranije u sezoni Fedor je mislio da je video marsovce, ali niko mu nije verovao. Sledeće noći je poveo sa sobom Jezdu i videli su ih zajedno. Fedor je posle razgovora sa marsovcem mislio da sledi smak sveta, a ustvari tu se snimala neka reklama sa ljudima u kostimima marsovaca.

Fedor je skoro za sveku godišnjicu braka Nikolini kupovao seksi donji veš.

Momčilo Sinđelić uredi

Momčilo Sinđelić
Debi „Treći brat“ (23. mart 2015.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (brat)
Jezdimir Sinđelić (brat)
Dobrila Sinđelić (snaja)

Momčilo "Raša" Sinđelić je Sretenov i Jezdin stariji brat koji se vratio iz inostranstva da bi posetio porodicu. Raša je kockar i prevarant. Sve razglednice koje je on slao je ustvari slao Jezda.

Raša je bio kratko u vezi sa Lilinom tetkom Lidijom i na kraju joj je uzeo novac, prekinuo tu vezu i otišao.

Raša je bio organizovao kockanje u kafani i na kockanju je između ostalih bio i Fedor. U toku kockanja Raša mu je sve uzeo, ali kada je Nikolina došla sutradan u kafanu Fedor nije imao hrabrosti da joj kaže šta je učinio, a onda mu je Raša prišao i vratio sve ono što mu je uzeo (ključ od kola i papire od kuće) pod izgovorom da ih je Fedor "zaboravio".

U toku boravka kod Sretena Raša je bio povredio nogu pa je morao da se vozi u invalidskim kolicima.

Nikolina Ristić uredi

Nikolina Ristić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Andrej (brat)
Bračni drug(ovi) Fedor Ristić

'Nikolina "Niki" Ristić je Fedorova žena. Nikolina je Lilina najbolja drugarica. Nakon Andrejeve ostavke na mesto direktora škole Nikolina ga je nasledila. Pre toga nikolina je predavala srpski jezik.

U toku 1. sezone je otzkriveno da je Sreten pre Lile bio u vezi sa Nikolinom. Kada je Lila to otkrila, htela je da je da je tuče. Nikolina se zaključala u svoj auto, a Lila joj je štiklom od cipele razbila far na kolima. Kasnije su se njih dve pomirile.

Nikolina je umalo otkrila da je Metodije u vezi sa profesorkom Violetom Kopicl koja predaje srpaki. Kada god neka profesorka iz nekog razloga ne može da dođe u školu, Nikolina je menja.

Metodije Sinđelić uredi

Metodije Sinđelić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (otac)
Dobrila Sinđelić (maćeha)
gospođa Ksenija (baba)
Gojko Sinđelić (brat)
Kolja Sinđelić (brat)
Bračni drug(ovi) Eva Stoimenov (devojka)

Metodije "Metod" Sinđelić (Vučić Perović) je Sretenov najstariji sin. Metodije ide u treći razred gimnezije i igra fudbal u lokalnom klubu "Sinđelić". On je muzički nadaren i pokušava da ostvari svoju muzičku karijeru.

U toku 1. sezone Metodije se zaljubio u Evu, ali je ona bila tada u vezi sa svojim dečkom Draškom. U 2. sezoni je Metodije bio u vezi sa svojom profesorkom srpskog, Violetom Kopicl. Na kraju sezone ona je otišla u Novi Sad, a njega je ostavila na pumpi i tamo ga je Sreten pokupio. U 3. sezoni Metodije i Eva priznaju da vole jedno drugo i započinju vezu, koja je neko vreme bila prekinuta zbog Jezdine laži. Kada mu je Jezda rekao da je to bila laž, Metodije je požurio da se nađe sa Evom na autobuskoj stanici i da krenu zajedno autobusom na Zlatibor, ali je minut-dva zakasnio i ona je otišla sama. On je posle otišao na Zlatibor, ali ju je tamo našao u hotelu na bazenu sa Draškom. Tužan se vratio u Beograd. Kasnije u toku sezone njih dvoje se mire, ali ponovo raksidaju jer je Metodije mislio da ga je Eva prevarila sa Nenadom jer su pijani zaspali na kauču u dnevnoj sobi.

Na kraju sezone Metodije se ponovo pomirio sa Evom.

Eva Stoimenov uredi

Eva Stoimenov
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Goran Stoimenov (otac)
Dobrila Sinđelić (majka)
Sreten Sinđelić (očuh)
gospođa Ksenija (baba)
Tareza Stoimenov (sestra)
Bračni drug(ovi) Metodije Sinđelić (dečko)
Draško Čolić (bivši dečko)

Eva Stoimenov (Brankica Sebastijanović) je Lilina starija ćerka iz prvog braka. Ona ide sa Metodijem u treći razred gimnazije. Voli ppoeziju. Bila je u vezi sa Draškom, muzičarem iz Niša, ali su raskinuli. Metodijev drug Nenad, koga zovu Rista, je nekoliko puta pokušao da je smuva, ali nije uspeo.

Kasnije se zaljubila u Metodije i bila je ljubomorna što je on u bio u vezi sa Violetom. Kada je Metodije raskinuo sa Violetom njih dvoje su konačno započeli vezu. Pred kraj 2. sezone u njen i Metodijev razred dolazi nova učenica Kasija i ona postaje Evina najbolja drugarica.

Eva je trenutno u vezi sa Metodijem. I u 5 sezoni oni se ,,venčaju,, te se na sred vencanja odluce da su premladi i pobegnu u Novi Sa, pa u Francuskou i dobijaju ćerkicu Žanu.

Gospođa Lidija uredi

Gospođa Lidija
Debi „Treći brat“ (23. mart 2015.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (zet)
gospođa Ksenija (sestra)
Dobrila Sinđelić (sestričina)

Gospođa Lidija (Svetlana Bojković) je Ksenijina sestra i Lilina tetka koja je došla u kuću Sinđelića da bi menjala Kseniju koja je otišla na krstarenje.

Lidija je neko vreme bila u vezi sa Rašom, ali su raskinuli kad je on otišao iz Beograda. Pokušala je da pronađe utehu u Jezdi ali nije mogla.

Njen razlog odlaska na kraju 2. sezone nije poznat.

Epizodni uredi

Gojko Sinđelić uredi

Gojko Sinđelić
Debi „Uzeše se“ (14. oktobar 2013.)
Autor Biljana Maksić
Detalji
Spol {{{rod}}}
Obitelj Sreten Sinđelić (otac)
Dobrila Sinđelić (maćeha)
gospođa Ksenija (baba)
Metodije Sinđelić (brat)
Kolja Sinđelić (brat)

Đojko Sinđelić (Miloš Klanšček) je Sretenov srednji sin. Gojko ide u peti razred osnovne škole. On je dete zbog kojeg se roditelji stide da idu na roditeljske sastanke. Gojko je školski skandal-majstor i naći će sebi ravnog kada u isto odeljenje dođe Tereza, Lilina mlađa ćerka. Gojko i tereza su stalno bili u svađi i jedno drugom su pravili zvrčke. Gojko se baš ne seća svoje majke, jer je bio mali kada je umrla.

Na kraju 3. sezone Gojko je, možda, počeo da oseća nešto prema Terezi.