Lista likova iz serijala Monster High

Monster High je škola za čudovišta.Likovi su:

Frenki Štajn uredi

Ona je kći Frankenštajna. Ima tek 15 dana. Puna je šavova i otpada joj ruka .Njen ljubimac je Vatzit- mešavina anđela, mačke, zmaja, psa i pirane. Veoma joj je tesko kada napravi glupost. Najbolja drugarica joj je Laguna jer je uvek ohrabruje kada joj je tesko. Najvise voli crnu i belu boju a ponekad koristi i plavu. Frenki je u početku nervirala Cleo ali posle su bile dobre prijateljice.

Drakulaura uredi

Kći Grofa Drakula.Ima 1600 godina.Njen ljubimac je šišmiš Count Fabolous.Vegeterijanka je i ne pije krv.Drakulaura je vrlo romanticna.Najbolja drugarica joj je Ebi Bumineble.Najvise voli pink.Nista je ne nervira osim kada nema Što obuc.

Klodin Vulf uredi

Kći Vukodlaka.Ima 15 godina.Ljubimac joj je mačka Četvrt.Totalno je zaljubljena u modu.Klodin se bavi sportom i voli zlatnu i ljubicastu boju.Najbolja drugarica joj je Ketrin de Mew.Nervira je kada se neka cura iz monster high skole zaljubila u njenog brata Kloda Vulfa.

Klio od Nila uredi

Kći mumije, ima 5842 godine. Ljubimac joj je beba kobre Hizeti. Ona je egipatska princeza. Ima sestru Neferu. Njihov otac je Ramzes. Klio želi da bude u centru paznje. Ima dečka DJusa. Ona drži tim ,,strahojacice,,

Djus Gorgon uredi

Sin Meduze. Ima 16 godina. Ljubimac mu je dvorepi miš Perzejus. Mora nositi sunčane naočale da ne bi okamenio nekog. najbolji je na svetu.

Laguna Blu uredi

Kći morske nemani. Ima 15 godina. Ljubimac joj je piranja Neptuna koji nosi u akavrij-torbici. Ne može ni sat vremena bez vode. Egzotična je i voli žabe. Uvijek pomaže Frenki Štajn kada joj je pomoć potrebna. Jako je dobra prijateljica i uvijek bi pomogla.

Gulia Jelps uredi

Kći zombija. Ima 15 čudovišnih godina. Ne može pričati, već samo mumlja:"Eeeuuhueeh...". Ljubimac joj je sova Sir Huts A Lot. Ona je pravi genije u školi. Gulia bi se htijela riješiti mumljanja.

Ebi Buminebl uredi

Kći Jetija. Ima 16 godina. Nikako ne može naći dečka. Često povrijedi nekoga zbog toga što ne zna što govori. Nedostaje joj takta. Njen ljubimac je mamut Šiver. Najbolja drugarica joj je Drakulaura iako se često ne vidjaju. Voli plavu i belu boju. Ebi nervira takodje učenica monster high skole Toralei Strajp mladja je od nje jednu godinu ali bas ume da iznervira Ebi. Ebi često zaledi nekog ili nešto, nenamjerno.

Spektra Vondergeist uredi

Kći duhova. Ima 16 godina. Ima vlastitu kolumnu i blog gdje piše za školske novine. Ona prolazi kroz zidove i zna sve šta se događa u Monster High školi. Njen ljubimac je tvor Rhuen.

Kja Kupido uredi

Kći Erosa. Za sebe kaže da je "stara kao tinejdžerska ljubav"... Nema ljubimca. Svojom strjelom zaljubljuje svakoga.

Houlin Vulf uredi

Kći Vukodlaka, Klodova i Klodinina sestra. Ima 14 godina. Uvek oblači Klodinine stvari. Njen ljubimac je jež Čašijen.

Džekson Džekil uredi

Sin dr.Džekila i Alter ego Holta Hajda. Ima 16 godina. Ljubimac mu je kameleon Krofsed. Kad čuje glasnu muziku postane Holt. Zaljubljen je u Frenki. Džekson ne želi biti ista osoba sa Holt.

Opereta uredi

Kći Fantoma iz Opere. Ima 16 godina. Ljubimac joj je pauk Memfis Dedi Ou Longles. Ona svira gitaru. Uvijek pomaže strahojačicama

Venus Mek Flaitrep uredi

Kći biljnog čudovišta. Ima 15 godina. Obožava vodu i oko ruke je puna listova... Ljubimac joj je mesožderka Čeuljijean.

Toralei Strajp uredi

Kći žene mačke. Ima 15 godina. Ljubimac joj je sabljozubi tigar imenom Svit Fang. Ona sa svojim prijateljicama mačkama bliznakinjama radi za Neferu od Nila.

Rošel Goil uredi

Kći vodorige. Dolazi iz Francuske i ima 415 godina. Ljubimac joj je vodoriga u obliku letećeg psa imenom Rouks.

Klod Vulf uredi

Kći vukodlaka, brat od Klodin i Houlin. Ima 17 godina. Igra za školski košarkaški klub. Lud je za Drakulaurom, kao i ona za njim. Ljubimac mu je grifon-pudlica Roksena.

Pjursefon i Mjaulejdi uredi

Blizankinje. Kćerke mačaka. Najbolje Tolarejne prijateljice. Imaju 15 godina. Isto rade za Neferu i obožavaju sve nijanse narandžaste boje.

HjuDud Vudu uredi

Lutka koju je Frenki napravila. Ponaša se kao Vudu. Zaljubljen u Skereh Skrims. Ko god je u blizini njega osjeti sve što se Vudu dešava

Robeka Stem uredi

Kći robota. Ljubimac joj je mehanički pingvin Kepten Peni. Ima 116 godina. Na leđima ima zahrđali stari sat i pošto on nije tačan, Robeka često kasni.

Gilinton "Gil" Veber uredi

Sin rijeke. Zaljubljen u Lagunu, kao i ona u njega. Pliva s njom u plavoj laguni. Prvi put se pojavljuje u epizodi "Plava Laguna".

Hit Burns uredi

Vatreni tinejdžer. Zaljubljen u Drakuloru. Džeksonov rođak.

Holt Hajd uredi

Sin gdina. i gđe.Hajd. Ima 16 godina i Alter ego Džeksona. Čim Džekson čuje muziku, postane Holt. Isto tako je i sa Krofsedom, njegovim kameleonom. Kad muzika stane, Holt postaje Džekson. Zbog toga Džekson na partije nosi čepiće za uši.

Skereh Skrims uredi

Kći Banšeje. Pojavljuje se u mnogim epizodama, ali rijetko priča. Ona ima bijele zjenice i dolazi iz Irske.

Mou Dedatović zvani Slou Mou uredi

Sin zombija, Gulijin dečko i priča isto kao Gulija (mumlja). Prvo pojavljivanje mu je u epizodi "Cyrano od Gulije". Igra u školskom šah timu.

Meni Taur uredi

Sin Minotaura. Ima 17 godina.Voli se tući.

Nefera de Nil uredi

Neferina starija setra. Kći mumije. Želi da vlada Monster Highom i ima hladno srce. Ima skarabeja Azuru. bezobrazna je I na raznim takmičenjima vara.

Invizi Bili uredi

Sin nevidljivog čovjeka.

Džinafir Long uredi

Kćerka kineskog zmaja. Pojavit će se u Tv Specijalu "Scaris:City of Frights". Dolazi iz Fangšaja. Ima 1500 terazija. Ima ljubimca zvanog Kuing.

Skelita Kalaveras uredi

Kći kostura. Ima 15. Pojavit će se u "Scaris:City of Frights". Njen ljubimac je leptir zvani Nati. Ima posebnu ogrlicu od svoje bake

Ketrin de Mew uredi

Kći žene mačke, dolazi iz Scarisa. Ima ljubičastu kosu. Katrin je slikarka i pojavljuje se u epizodi svi za jednog jedan za sve


CATTY NOIR Slavna pjevačica koja dolazi u čudovišnu gimnaziju jer želi biti normalna curka.Voli pjevati .Ona je cura-mačka .

Spoljašnje veze uredi