Lista epizoda animea Psycho-Pass 2

Druga sezona animea Psycho-Pass, naslovljena Psycho-Pass 2, emitirana je od 9. listopada do 18. prosinca 2014. na Fuji TV-u, u sklopu animacijskog bloka Noitamina. Anime je producirao studio Tatsunoko Production, dok je Production I.G. sudjelovao u kreativnom procesu; drugu sezonu su zajednički režirali Naoyoshi Shiotani i Kiyotaka Suzuki, dok je scenarij napisao Tow Ubukata. Scenarist prve sezone, Gen Urobuchi, sudjelovao je kao savjetnik. Radnja druge sezone nadovezuje se na prvi i prati Akane Tsunemori, sada glavnu inspektoricu Divisiona 1, te njezin novi tim u borbi protiv misterioznog kriminalca po imenu Kirito Kamui. Kamui je specifičan utoliko što ga senzori uopće ne registriraju pa se zapravo ponaša kao duh. Tokom cijele sezone, Kamui testira Sibyl System na različite načine kako bi otkrio mehanizam njegova djelovanja, a sve s ciljem dokazivanja njegove nesavršenosti preko kolektivnog Psycho-Passa.

Psycho-Pass 2
Omot DVD izdanja (vol. 1) s prikazom Akane Tsunemori
Zemlja porijekla Japan
Broj epizoda11
Emitiranje
MrežaFuji TV
Originalno prikazivanje9. listopada 2014.
18. prosinca 2014.
Kronologija
← Prethodna
Psycho-Pass
Sljedeća →

Glazbu za seriju ponovo je komponirao Yugo Kanno. Uvodnu pjesmu, "Enigmatic Feeling" ponovo je izveo je bend Ling Tosite Sigure, dok je guo EGOIST je izveo, također ponovo, izveo odjavnu pjesmu "Fallen".

Popis epizoda uredi

# Naslov Japanski naslov Redatelj Scenarist Datum
1"The Scales of Justice 〈299/300〉""Seigi no Tenbin <299/300>" (正義の天秤〈299/300〉) Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai9. listopada 2014.

Eksplozija koja, doduše, ne rezultira žrtvama ipak privuče pažnju PSB-a. Inspektori istragom dođu do sumnjivca - stručnjaka za demoliranje imena Akira Kitazawa. Iako im isprva namjesti zamku, Division 1 uspješno lovi Kitazawu, koji je uzeo ženu za taoca. Uvjerena kako je žena zapravo hologram, Akane Tsunemori krene za Kitazawom te ga na koncu uspije paralizirati i uhapsiti. Inspektorica Mizue Shisui i Enforcer Yamatoya odlaze za ženom za koju se spostavlja kako je hologram koji skriva mladića kojeg Dominatori uopće ne registriraju. Misteriozni mladić drogira inspektoricu, poljubi ju i onda iskoristi njezin Dominator da ubije Yamatoyju. Nakon toga, na zidu u parku, krvlju ostavi poruku - "WC?".

2"The Creeping Unknown""Shinobiyoru Kyojitsu" (忍び寄る虚実)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai16. listopada 2014.

Akane i Enforcer Sakuya Togane odlaze ispitati Kitazawu, koji tvrdi kako mu je treća osoba pomogla da održi svoj Crime Coefficient niskim; inspektorica Risa Aoyanagi mu ne vjeruje. U međuvremenu, ostatak Divisiona 1 otkriva kako je hologram žene detaljno modeliran prema osobi koja je, još kao djevojčica, poginula prije mnogo godina. Kitazawin Crime Coefficient u međuvremenu pada pa ga PSB pušta u opću bolnicu. Dok Akane u svom stanu nalazi urezanu poruku "WC?", Kitazawa uspijeva pobjeći policiji. Prije nego ga inspektorica Aoyanagi eliminira, Kitazawa spomene ime "Kamui", što Akane navede da shvati kako "WC?" zapravo znači "What Color?".

3"The Devil's Proof""Akuma no Shōmei" (悪魔の証明)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai23. listopada 2014.

Na nepoznatoj lokaciji, inspektorica Shisui se budi i vidi kako je otmičar, koji joj je ranije izvadio oko, uperio njezin Dominator u nju. Njezin Crime Coefficient naraste, no Kirito Kamui ga efektno spusti. U međuvremenu, Akane je posjedila Joujija Saigu, koji se predao vlastima nakon što je ranije pomogao Kōgamiju. U razgovoru sa šeficom Kasei, Akane dobije ovlasti da istraži slučaj i da pazi na Toganea. S druge strane, Akaneina partnerica, Mika Shimotsuki, postaje nepovjerljiva prema njezinom djelovanju. U međuvremenu, inspektorica Aoyanagi završi u zamci te biva brutalno napadnuta od strane starca koji održava niski Crime Coefficient i koji također spominje Kamuija.

4"The Salvation of Job""Yobu no Kyūsai" (ヨブの救済)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai30. listopada 2014.

Akane i dr. Saiga pokušaju ispitati Kotokua Masudu, kojega je prethodno uhapsila Mika, oko Kamuija, no ovaj sada negira da ga poznaje. U međuvremenu, inspektorica Aoyanagi svjedoči krvoproliću u ljekarni kada ubojica počinje ubijati taoce kako bi im povisio Crime Coefficient te im omogućio da ga na taj način snize. Akane, uz Saiginu pomoć, deducira kako je Kamui negdje na mjestu zločina i kako je naučio kako koristiti Dominatore. Inspektorica Aoyanagi uspijeva svladati ubojicu i otključati ulaze, no svi preživjeli bivaju redom ubijeni od strane članova Divisiona 3 zbog povišenog Crime Coefficienta. Ubojica se, prije svoje smrti, oprašta s Kamuijem, koji se maskirao u bolničara. Na sceni ponovo ostaje poruka "WC?".

5"Unforbidden Games""Kinjirarenai Asobi" (禁じられない遊び)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai6. studenog 2014.

Ubrzo se otkriva kako Kamui, koji je izmanipulirao Mizue, koristi njezino oko kako bi se koristio Dominatorom. U međuvremenu, PSB istražuje mjesto zločina, pri čemu Mika primijeti kako Togane Dominatorom pregledava Akanein Crime Coefficient. Nakon dovođenja novih inspektora, Division 1 i 3 su poslani u tvornicu robota kako bi ju istražili. Akane i Togane otkrivaju skrivenu sobu s dijelovima i organima ljudi te još jednu "WC?" poruku. U tom trenutku, roboti se aktiviraju i počinju ubijati nedužne ljude; zapravo ih nasvjesno kontroliraju igrači nove mobilne igre Hungry Chicken. U međuvremeni, Saiga tokom svog ispitivanja Masude i pregledavanja video materijala otkrije kako dvojica Masuda nisu iste osobe, a Mika odlazi u Toganeovu sobu i otkriva njegovu opsesiju s Akane.

6"Those Who Cast Stones""Ishi o Nageutsu Hitobito" (石を擲つ人々)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai13. studenog 2014.

Shion Karanomori uspijeva otkriti kako su napadi robota povezani s igrom Hungry Chicken, što je, vjeruje Akane, povezano s Kamuijem. Dok Shion pokušava spriječiti širenje igre, Akane shvati kako netko s Dominatorom lovi Enforcere koji su se odvojili od svojih inspektora, shvativši kako je Kamuijev plan skupiti Dominatore. Akane se da u potragu za nosiocem Dominatora, svladavši pritom gotovo sve robote. No, igra tada preuzme kontrolu nad policijskim robotima nakon čega Shion hakira sustav kako bi igračima pokazao što stvarno čine, a ne igru; dok je Saiga podržao ovaj plan, Mika se bunila, tvrdeći kako će to cijeloj populaciji povisiti Crime Coefficient. Na samom kraju, Akane pronalazi Kamuija i shvati kako ga Dominatori ne prepoznaju. Dolazi Togane koji ga želi riješiti klasičnim oružjem, no Akane ga spriječi; Kamui odlazi brodom.

7"Untraceable Children""Mitsukaranai Kodomo-tachi" (見つからない子供たち)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai20. studenog 2014.

Dok Mikin tim rješava posljedice incidenta, Akane pokušava shvatiti zašto Kirito skuplja Dominatore pri čemu shvati kako je Togane jako sličan Kōgamiju, njezinom starom partneru. Akane ubrzo odlazi do šefice Kasei i napada ju jer nije oduzela ovlasti inspektorice Shisui, deducirajući tako da je Kamui netko koga Sibyl ne može integrirati u sebe. Mika u međuvremenu istražuje Toganeovu opsesiju s Akane, nesvjesna kako on zna da ga špijunira. Tokom analize dokaza iz Kamuijeva skrovišta, Sho Hinakawa otkrije kako je Kamui bio prisutan u incidentu u ljekarni, ponovo kao hologram osobe koja je preminula u istoj nesreći 15 godina ranije, nesreći čiji je jedini preživjeli bio upravo - Kirito Kamui. Daljnjom analizom 185 žrtava avionske nesreće inspektori shvate kako Kamui ima na desetke sljedbenika njima ispred nosa. U međuvremenu, Akane privede doktora Yoheija Masuzakija, koji je blisko povezan s Kamuijem te prepusti Saigi njegovo ispitivanje.

8"Conception of the Oracle 〈AA〉""Miko no Kaitai <AA>" (巫女の懐胎<AA>)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai27. studenog 2014.

Masuzaki objašnjava Saigi kako je Kamui pri operaciji dobio dijelove tijela ostale 184 žrtve, uključujući i sedam mozgova, čime je postao entitet kojega Sibyl ne može registrirati te kako je njegov cilj potpuno izokrenuti sustav. Mika, koja je ranije otkrila vezu između Masuzakija i Toganeove kompanije, otkriva kako je Kamui bio taj koji je prije nje pregledavao iste dokumente. Analizirajući Masuzakijev iskaz i priznanje kako je ubijao ljude i zamijenjivao ih lažnjacima, Akane i ostali shvate kako su svi hologrami zapravo Kamui dok su lažnjaci koje su susreli zapravo ilegalni imigranti. Mika otkriva kako su dokumenti Toganeove farmaceutske kompanije povezani s njegovom majkom, dr. Misako Togane, koja je umrla prije pet godina. Nakon toga, ona podnosi žalbu šefici Kasei i pokuša iznuditi Akanein otkaz, smatrajući kako ova ugrožava operaciju. Ipak, ova situacija se pokaže kao zamka šefice Kasei, koja je u ovom trenutku Misako Togane te koja je odlučila iskoristiti Misako kao pokusnog kunića i otkriti joj pravu prirodu Sibyla.

9"Omnipotence Paradox""Zen'nō-sha no Paradokusu" (全能者のパラドクス)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai4. prosinca 2014.

Mika je saznala istinu i ostala čistog Huea, što potakne Sakuyju i Misako Togane daju iskoriste kako bi zatamnili Akanein Hue. Sakuya Togane eliminira Masuzakija, koji je previše znao te pošalje Miku da sazna lokaciju Akaneine bake, Aoi Tsunemori. U međuvremenu, Akane i ostatak tima saznaju za dužnosnika po imenu Koichi Kuwashima, Kamuijevog prijatelja koji je igrom slučaja izbjegao smrt u incidentu, a koji u tom trenutku pomaže Kamuiju da se osveti članovima kompanije koji su profitirali tako što su ignorirali nesreću. Kada Division 1 dođe na mjesto zločina, raskošnu vilu, vidi kako ista gori dok ih Kuwashima mirno čeka pred vratima. On preda Akane kutijicu u kojoj se nalazi uho njezine bake, što ovu razbjesni, ali ju Ginoza uhvati i spriječi daljnju eskalaciju. Dok Saiga ispituje Kuwashimu, Kamui krene u provođenje sljedećeg koraka njegova plana otmicom jednog vlaka podzemne željeznice, a Togane se sprema nauditi Aoi Tsunemori.

10"Gauging the Soul""Tamashī no Kijun" (魂の基準)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai11. prosinca 2014.

Kamui poplavi podzemnu željeznicu kako bi uzeo 500 putnika za taoce, slobodno koristeći Dominatore na njima kako bi izazvao preopterećenje sustava i dobio pristup sustavu za premošćivanje. U međuvremenu, šefica Kasei (zapravo Misako Togane) koristi činjenicu o smrti Aoi Tsunemori kako bi nagovorila Akane da ubije Kamuija pomoću eksplozije koja bi pobila i sve ostale putnike. Dok razmišlja o svom sljedećem koraku, Akaneinu savjest posjeti Kōgami koji ju uvjeri da treba pronaći alternativno rješenje koje neće dovesti do smrti taoca. Akane stupi u kontakt s Kamuijem te ga upozori na eksplozive nakon čega odlazi do šefice Kasei i odbija izvršiti njezin plan. Kamui uspijeva deaktivirati eksplozive i pušta taoce, dok se Akane suočava s Toganeom, prethodno otkrivši njegov stvarni cilj. U tom se trenutku pred njima pojavljuje Kamui koji je spreman da Dominatorom ubije Toganea.

11"WHAT COLOR?""WHAT COLOR?" (WHAT COLOR?)Naoyoshi Shiotani
Kiyotaka Suzuki
Jun Kumagai18. prosinca 2014.

Akane uspije svladati Toganea prije nego ga Kamui ubije, pri čemu otkrivamo kako joj je Hue i dalje čist. Akane odluči odvesti Kamuija do Sibyla, no na putu im se ispriječi šefica Kasei. Kamui intervenira i, izazivajući Sibyl da otkrije svoju pravu boju, uspije izmjeriti enormno visok Crime Coefficient šefice Kasei/Misako Togane te ju ubije. Akane konačno odvodi Kamuija do sobe u kojoj se nalazi Sibyl, otkrivši mu tako pravu prirodu sustava. Sibyl konačno priznaje Kamuija i kolektivni Psycho-Pass; kada Kamui izmjeri previsok Crime Coefficient za Sibyl, sustav uništi nekoliko mozgova kako bi se doveo u normalu. Akane hapsi Kamuija. U međuvremenu, inspektori su uspjeli paralizirati odmetnutu inspektoricu Shisui. Iako Sibyl instruira Akane da ubije Kamuija, čiji je Crime Coefficient dovoljno visok, ona to odbija. No, tada se pojavljuje Togane koji provocira Akane bakinom smrću, želeći joj tako povisiti Crime Coefficient. Ipak, Kamui ju efektno smiri te žrtvuje sebe kako bi mogao pucati u Toganea. Iako je preživio pucanj, Togane je umro od krvarenja pred Mikom, koja ga nije mogla ubiti, ali je odlučila držati tajnu svoje izdaje za sebe. Division 1 dobiva novog Enforcera kao zamjenu za Toganea, Saiga se vraća u bolnicu sa znatno poboljšanim Psycho-Passom, a situacija u Division 1 se pomalo vraća u normalu.