Spisak likova serije CSI: NY

(Preusmjereno sa stranice Lindzi Monro)

Ovo je spisak likova serije "CSI: NY" koja se emitovala od 22. septembra 2004. godine do 22. februara 2013. godine. Gary Sinise, Carmine Giovinazzo, Hill Harper i Eddie Cahil su jedini bili u gavnoj postavi u celoj seriji.

Pregled uredi

Ime Glumi ga/je Zanimanje Sezone
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
Mek Tejlor Gary Sinise Detektiv I klase Glavni
Stela Bonasera Melina Kanakaredes Detektiv I klase Glavni
Danijel Meser Carmine Giovinazzo Detektiv III klase Glavni
Ejden Bern Vanessa Ferlito Detektiv III klase Glavni
Šeldon Houks Hill Harper Mrtvozornik (S01)/Kriminalističar (S02-09) Glavni
Donald Flek ml. Eddie Cahil Detektiv odeljenja za ubistva I klase Glavni
Lindzi Monro Anna Belknap Detektiv III klase Glavni
Sid Hamerbak Robert Joy Glavni mrtvozornik Epizodni Glavni
Adam Ros AJ Buckley Laboratorijski tehničar Epizodni Glavni
Džozefin Denvil Sela Ward Detektiv I klase Glavni

Glavni likovi uredi

Mek Tejlor uredi

CSI: NY
Mek Tejlor
O liku
Vrijeme u seriji2004. - 2013.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Treptaj"
Posljednji nastup"Danas je život"
Igra gaGary Sinise

Mek Tejlor (od 1. do 9. sezone; tumačio ga Gary Sinise) - Detektiv I klase i direktor kriminalističke laboratorije u Njujorku. Rođen je u Čikagu, Mek je služio kao glavni u USMC, služeći i u Bejrutu 1983. godine u vonom bombardiranju i u operaciji "Pustinjska oluja", i rekao je da više želi da služi zemlji nego bilo čemu drugom. Mek je izgubio svoju ženu, Kler, u Svetskom Trgovinskom Centru u toku napada 11.9.2001., a na godišnjicu toga je zaprosio svoju staru drugaricu, Kristin Vitni, na kraju serije.

Stela Bonasera uredi

CSI: NY
Stela Bonasera
O liku
Vrijeme u seriji2004. - 2010.
Prethodniknitko
NasljednikDžo Denvil
Prvi nastup"Treptaj"
Posljednji nastup"Bekstvo sa odmora"
Igra gaMelina Kanakaredes

Stela Bonasera (od 1. do 6. sezone; tumačila je Melina Kanakaredes) - Stela je polu-grkinja i polu-italijanka. Ona je detektiv I klase u policiji i pomoćnik šefa u Mekovom timu. Ona često govori pre nego što razmisli, što je dovelo do brojnih pritužbi protiv nje koje su podneli osumnjičeni za zločine. Uvek ide tamo gde može da učini najviše dobra, Stela je dala otkaz u kriminalističkoj laboratoriji njujorške policije na kraju šeste sezone da bi vodil kriminalističku laboratoriju u New Orleansu.

Danijel Meser uredi

CSI: NY
Danijel "Deni" Meser
O liku
Vrijeme u seriji2004. - 2013.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Treptaj"
Posljednji nastup"Danas je život"
Igra gaCarmine Giovinazzo

Danijel "Deni" Meser (od 1. do 9. sezone; tumačio ga Carmine Giovinazzo) - je detektiv III klase i radi u Mekovom istražiteljskom timu. Deni je odrastao u porodici pod nadzorom i razvio je svoju grupu hibridne etike, i mešanje sveta kršilaca zakona sa svetom zastupnika zakona. Denija vodi etika i nada se da će jednog dana voditi kriminalističku laboratoriju, a u jednom trenutku kad je unapređen u narednika on je na putu da vodi laboratoriju. Razvio je romantičnu vezu s Lindzi Monro. Kasnije su se venčali i dobili dvoje dece.

Ejden Bern uredi

CSI: NY
Ejden Bern
O liku
Vrijeme u seriji2004. - 2006.
Prethodniknitko
NasljednikLindzi Monro
Prvi nastup"Treptaj"
Posljednji nastup"Heroji"
Igra gaVanessa Ferlito

Ejden Bern (od 1. do 2. sezone; epizodno u 2. sezoni; tumačila je Vanessa Ferlito) - je detektiv III klase iz Bruklina koja je dodeljena Tejlolorovom tim. U prvoj sezoni je je najnoviji član tima, ali je jednako sposobna kao i bilo ko od njih. Ona je dala otkaz u kriminalističkoj laboratoriji nakon otkrića da je podmetala dokaze osumnjičenom za silovanje. Ejden nastavlja da radi kao privatni istražitelj sa dozvolom i dalje istražiuje osumnjičenog. Osumnjičeni ju je pretukao na smrt i zapalio u automobilu ostavljajući ceo tim slomljen. Tokom njenog ubistva uspela je da ostavi dovoljno dokaza za osudu njenog ubice.