Liga socijaldemokrata Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je regionalistička stranka lijevog centra koja djeluje u srpskoj pokrajini Vojvodini.

Osnovana je 14.7. 1990. kao pokrajinska podružnica kratkotrajne Lige socijaldemokrata Jugoslavije. 1990-ih je bila poznata po zalaganju za veću autonomiju Vojvodine u Srbiji, kao i oštrom suprotstavljanju režimu Slobodana Miloševića. Politički protivnici je često optužuju za separatizam.

Trenutno predstavlja dio vladajuće koalicije u skupštini AP Vojvodine, a u Skupštini Srbije ima 4 poslanika koje je 2007. osvojila u koaliciji s LDP, GSS i SDU.

Na izborima 2008. će nastupiti u koaliciji na čelu sa Demokratskom strankom.

Rezultati na parlamentarnim izborima uredi

Na parlamentarnim izborima 2007. godine je u koaliciji sa LDP-om, GSS-om i SDU-om osvojila 4 poslanička mesta u Narodnoj skupštini Srbije.

Na parlamentarnim izborima 2008. godine je u sastavu Koalicije za evropsku Srbiju osvojila 5 poslaničkih mesta u Skupštini.

Na parlamentarnim izborima 2012. godine je u sastavu koalicije Izbor za bolji život osvojila 5 poslaničkih mesta u Skupštini.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. godine stranka je izašla na izbore u koaliciji sa strankom, Novom demokratskom strankom — Zeleni - Zelenim Srbije, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu i Demokratskom levicom Roma. RIK-u je bila prijavljena pod rednim brojem 11. pod imenom „Boris Tadić — Nova demokratska stranka — Zeleni, LSV — Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma”, stranka je osvojila šest poslaničkih mesta u Skupštini Republike Srbije.


Vidi još uredi

Eksterni linkovi uredi