Let's Spend the Night Together

"Let's Spend the Night Together" je pjesma koju su napisali Mick Jagger i Keith Richards tete snimili i 1967. godine izdali kao dio singlice grupe The Rolling Stones sa pjesmom "Ruby Tuesday" in 1967.[1] Također je izdana i kao prva pjesma na američkoj verziji njihovog albuma Between the Buttons. Tekst pjesme, čiji naslov na srpskohrvatskom znači "Provedimo noć zajedno", se često tumačio kao alegorijsko izražavanje požude odnosno poziv na (neobavezni seks. Iz istih razloga se tumači da je pjesma postala veliki hit, savršeno pogodivši hedonističke i antiestablishmentske stavove mladih generacija u tadašnjem zapadnom svijetu, koji se nalazio na vrhuncu seksualne revolucije.

“Let's Spend the Night Together”
“Let's Spend the Night Together” cover
Singlica The Rolling Stones
iz albuma Between the Buttons (američka verzija) i Flowers
strana A "Ruby Tuesday"
(dvostruka A-strana)
izdana 13. januar 1967 (UK)
14. januar 1967 (US)
Format 7" singlica
Snimljena 3–11. august and
8–26. novem,bar 1966
Žanr
Dužina 3:36
Izdavač Decca F.12546 (UK)
London 45.904 (US)
Pisac Jagger/Richards
Producent Andrew Loog Oldham
The Rolling Stones kronologija singlica
"Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?"
(1966)
"Ruby Tuesday/Let's Spend the Night Together"
(1967)
"We Love You/Dandelion"
(1967)

Iz istih razloga je Let's Spend the Night Together postala predmetom jednog od najpoznatijih slučajeva cenzure u historiji televizije. Samo dva dana nakon što je izdana singlica, Stonesi su gostovali u popularnoj emisiji Ed Sullivan Show na američkoj mreži CBS. Njen konzervativni voditelj Ed Sullivan im je, međutim, izričito zabranio da je izvedu, a čime se Stonesi nikako nisu htjeli složiti. Nakon burnih svađa je postignut kompromis prema kome su Stonesi pjesmu izveli, ali sa izmijenjenim, odnosno "blažim" tekstom gdje je stih "Let's spend the night together zamijenjen sa "Let's spend some time together" (sh. Provedimo neko vrijeme zajedno). Stonesi su, međutim, još bili nezadovoljni te su svoje nezadovoljstvo iskazali tako što su prilikom sljedećeg izlaska pred kamere u studiju u nacističkim uniformama. Bijesni Sullivan ih je potjerao natrag te izjavio da ih više nikada neće zvati u svoju emisiju; svoje je obećanje prekršio kada su kod njega ponovno nastupili dvije godine kasnije (I Can't Get No) Satisfaction.

Let's Spend the Night Together je kasnije postala predmetom brojnih obrada, među kojima se ističe verzija Davida Bowieja iz 1973. godine.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi