Law & Order True Crime

Law & Order: True Crime je američka TV serija posvećena krivičnopravnim procesima u New Yorku. Predstavlja sedmi po redu ogranak poznate TV-serije Zakon i red. Radnja epizoda prikazuje rekonstrukciju pravih zločina koji su se dogodili.

Law & Order: True Crime
Formatpravosudna serija
KreatorDick Wolf
NastupajuEdie Falco
Gus Halper
Miles Gaston Villanueva
Zemlja porijekla SAD
Broj serijala1
Broj epizoda8 (Spisak epizoda)
Produkcija
Trajanje1 sat po epizodi (s reklamama)
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje26. 9. 2017.
Kronologija
Srodne emisijeZakon i red
Zakon i red: Odjel za žrtve
Zakon i red: Zločinačke nakane
Zakon i red: Suđenje pred porotom
Zakon i red: Los Anđeles
Zakon i red: UK
Zakon i red: Pariz

Format uredi

Ovo je drugi ogranak serije koji nema uvodne reči.

Za razliku od ostalih serija iz franšize, epizode ove serije predstvljaju rekonstrukciju stvarnih zločina koji su se dogodili i glavni likovi su, u stvari, stvarne ličnosti koje imaju veze sa pravim zločinom.

Uloge uredi


Epizode uredi

Br. Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
1 Epizoda 1.1 Lesli Linka GlatterRené Balcer26. 9. 2017 (2017-09-26)
Hoze i Kiti Menendez su pobijeni u svom domu. Policija prvobitno istražuje dvostruko ubistvo povezano sa poslom Hozea Menendeza koji ima veze sa organizovanim zločinom dok braća Lajl i Erik idu u kupovinu oko sahrane svojih roditelja. Ali dok detektivi žure, tragovi zločina ukazuju u drugačijem smeru, na braću Menendez. I dok gleda događaje u štampi, krivična zastupnica počinje da se zanima za ubistva i braću. 
2 Epizoda 1.2 Lesli Linka GlatterRené Balcer3. 10. 2017 (2017-10-03)
Detektivi Zoler i Lajnan iz policije Beverli Hilsa počinju da ispituju drugove i poznanike braće nakon ubistva ERikovih i Lajlovih roditelja. U međuvremenu, Erik čini potresno priznanje svom psihologu što bi moglo da promeni tok slučaja. Zastupnica Abramson otkriva više o dinamici i povesti porodice Menendez i odlučuje da zastupa braću na predstojećem suđenju. 
3 Epizoda 1.3 Holly DaleGina Gionfriddo10. 10. 2017 (2017-10-10)
Dok su Lajl i Erik u pritvoru u policiji zbog sumnje da su pobili svoje roditelje, zastupnica Abramson radi bez prestanka kako bi shvatila šta bi moglo da navede dvojicu mladića da počine tako grozan zločin kao što je ubistvo roditelja. U međuvremenu, tužilaštvo pokušava da dobije snimke sa Lajlovih i Erikovih odlazaka kod psihologa što uskoro otkriva potresnu tajnu koju je porodica krila već duže vreme. 
4 Epizoda 1.4 Holly DaleDiana Son17. 10. 2017 (2017-10-17)
Erik i Lajl počinju da pričaju grozne pojedinosti o fizičkom i seksualnom zlostavljanju koje su trpeli od svojih roditelja za njihova života. U međuvremenu, Lesli uspeva da odbaci snimke dr. Ozila budu isključeni iz suđenja. Pam Ferero trpi veliki pritisak tužilaštva oko suđenja Eriku i Lajlu. 
5 Epizoda 1.5 Fred BernerRené Balcer24. 10. 2017 (2017-10-24)
Izuzetno visok nivo javnog ispitivanja uzbunjuje javno mnjenje kad sudija Vajsberg dozvoli televizijski prenos suđenja Eriku i Lajlu. Etike i povodi jednog od glavnih svedok dovedeni u pitanje prete pouzdanosti sudije Vajsberga u slučaju. U međuvremenu, Lesli počinje da se bori sa ličnim utvarama. 
6 Epizoda 1.6 Fred BernerGina Gionfriddo31. 10. 2017 (2017-10-31)
Nakon dugog razdoblja u vremenu, Erik i Lajl prvi put svedoče pred istražnom porotom. Lesli čini iznenađujući korak u slučaju nakon što sudija Vajsberg dozvoli otpečaćene snimke braće. Završne reči su izrečene, a presuda je ostala za porotu. 
7 Epizoda 1.7 Michael PressmanDiana Son7. 11. 2017 (2017-11-07)
Nakon saslušanih završnih reči odbrane i tužilaštva, porotnici se bore da donesu jednoglasnu odluku u problematičnom slučaju. Garseti pokušava da se odupre javnom opažanju pravosudnog sastava. Vođenje i pouzdanost suđenja sudije Vajsberga podpadajju pod izuzetni javni nadzor i pažnju. 
8 Epizoda 1.8 Michael PressmanRené Balcer14. 11. 2017 (2017-11-14)
Drugo suđenje počinje, a Beri Levin se pridružuje odbrani zastupajući dvojicu braće. Napeti politički dosluh dostiže vrhunac. Sudija Vajsberg ne dozvoljava Lajlovim i Erikovim rođacima da svedoče u slučaju. U međuvremenu, Lesli otkriva podatak koji otkriva nešto iz Hozeovog i Kitinog detinjstva. Na kraju, istražna porota je donela presudu, a sve stranke u slučaju se vraćaju u sud po poslednji put da je čuju. 

Spoljašnje veze uredi

Izvori i napomene uredi