Law & Order: UK (sezona 8)

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 8. sezone u sezoni (2013-2014).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda8
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje12. 3. 2014 (2014-03-12)
11. 6. 2014 (2014-06-11)
Kronologija
← Prethodna
7
Sljedeća →
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format uredi

Ben Bailey Smith se pridružio glavnoj postavi na početku sezone. Paterson Joseph je napusito seriju nakon epizode nakon epizode "Teško zaustavljanje", a zamenila ga je Sharon Small u epizodi "Ponovo uvenuti".

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
461 Mana Mat KingNicholas Hicks-Beach12. 3. 2014 (2014-03-12)

Policijski automobil potjera završava kada je automobil policija tragaju srušio se u nadolazeći kamion, ubio vozača. Smatraju da su drugi leš u prtljažniku, zubima i ruke nedostaju. Ronnie i njegov novi partner Joe Hawkins istražuje smrt. Nakon ispitivanja je broj osumnjičenih, žrtva, draguljar Harry Bernstein, ima sestru koja je u žiriju za suđenje Dale Horgan, diler i ubica koji Ronnie pokušava da uhapsi godina ranije. Sestra, Rebecca Bernstein, dobila odsječenu ruke njenog brata u kutiji sa porukom da "nije kriv". U advokat odbrane na suđenju, Eleanor Richmond, tvrdi da je žiri je dirao, a oni su otpušteni. Međutim, suđenje bi i dalje nastaviti sa Horgan sudbina da se utvrdi od strane sudije na miru. Međutim, sudija na kraju nađe Horgan nije kriv, obrazloženjem da tužilaštvo nije ispunio svoje teret dokazivanja. Međutim, Joe uspio uvjeriti svjedoka, a uplašeni mladi grafiti umjetnika, u otkrivajući šta se dogodilo tokom ubistva Harry, slanjem ga na mjesto zločina. Nakon identifikacije ubica, Joe i Ronnie ga je pitanje, gdje je otkriva da Horgan organizovao ubistvo. S druge strane, Ronnie ponovo hapsi Horgan za zavjeru da ubiju i iskrivljuju tok pravde.

  • Prva pojava Joea Hawkinsa. 
472 Bezbednost od zla Mat KingTom Grieves19. 3. 2014 (2014-03-19)
Kada Ronnie i Joe istražuju fatalni ubod dr Filip Gardner, psihijatar sa predmeta nasilnih adolescenata pacijenata, njihov prvi instinkt je da se pitanje mladih je tretira. Zatim dokazi ukazuju na to da je on možda su aferu sa jednim od njih, i oni počinju da sumnjaju supruga doktora Alison. Iako u početku ona negira ubija svog muža, Alison mijenja njenu odbranu kao predmet slaže se protiv nje. Moli da ona nije bila u svojoj zdravoj pameti i izgubio kontrolu u trenutku ubadanja, ona čini uvjerljiv slučaj. Njen slučaj je, u stvari, tako uvjerljiv da Kate počinje na pitanje da li Alison bi trebao biti na suđenju za ubistvo na sve, ali Jake je odlučna da pravdu. Zahvaljujući nekim last minute detektivski posao, tim su konačno uspjeli otkriti istinu. 
483 Predviđam pobunu Mat KingRichard Stokes26. 3. 2014 (2014-03-26)
Ronnie i Joe naišao na kostur u prtljažnik automobila na dnu Temze. Ispostavilo se da je mrtav čovjek bio Taylor Kane, crni prikriveni policajac koji je nestao u vrijeme 1985 Brixton nereda . Uznemirujuće dokaze dolazi na vidjelo kao Ronnie, Joe i Wes počnu da postavljaju pitanja i postavljati pitanja koja će policija, a ne zaboravi - i Wes dobiva neočekivano posjete od komesara. Na sudu, Jake zauzima dokaza optužbe kao pojavi Philip Nevins za okrivljenog, DS Darren Grady. Optužbe su bačeni i suđenje pogađa naslove. Wes, Ronnie i Joe se izvući dublje i dublje u predmet koji vidi sam zakon u kutiji svjedok. Zatim Kane sestra Nikki dolazi kuca na njihova vrata. To je vrijeme da odaberete stranama kao prijateljstvo i lojalnost su testirani i karijere su stavili na liniji u interesu pravde. 
494 Ponos Mat KingMatt Evans2. 4. 2014 (2014-04-02)

Ronnie i Joe su u potrazi za ubica naizgled nevinog porodičan čovek, kada ih se istraga vodi do Ronnie stari šef, bivši DI Natalie Chandler. Bivši detektiv inspektor otac je čovjek u svojoj 70-ih zove Eddie Stewart i on je glavni osumnjičeni. Ronnie ima težak put govori Natalie da je njen otac je optužen za ubistvo. Niko ne može shvatiti zašto bi Eddie počini takav zločin, a ponajmanje svoju kćer. Jake i Kate pokušati biti simpatičan, ali objasniti da ne postoji ništa što mogu učiniti, osim ako Eddie pristane na saradnju - čovjek je umro i neko mora da preuzme odgovornost. Natalie nagovori Ronnie da on mora da ide iznad i izvan Call of Duty da pokušaju da pronađu pravog ubicu - što je potez koji ga je dobio u nevolje sa sve frustrirani Wes. Samo koliko je Ronnie spreman da idem u pomoć svog starog prijatelja?

  • Poslednja pojava Natalie Chandler. 
505 Carina Joss AgnewJamie Crichton9. 4. 2014 (2014-04-09)
Kada je otkriveno tijelo starije žene u podnožju poznatog samoubistvo skok, Ronnie otkriva prljave igre. Mrtva žena, Ranya Habib, nije imao vidljivog razloga za ubijanje sebe i prst sumnje ukazuje na Dr Yafeu Elsayed, nedavno je stigao u Velikoj Britaniji da je poseti. Ronnie se pita da li možda postoji terorista vezu, ali bez dokaza pažnju okreće Ranya porodice - njen sin Tarik i njegova supruga Safia. Čak i nakon detektivi dobiju priznanje za ubistvo Ranya-a, Joe je zbunjen kao da je motiv izgleda cijelu stvar bude obavijen zaveru ćutanja. Zatim kao šokantno otkrivenje dolazi na vidjelo, Joe i Kate udruže snage. To je potez, koji vidi Kate o ugroziti cijelu svoju karijeru kao ona ostavlja Jake da procesuira slučaj na svoju ruku. 
516 Loša romantika Joss AgnewLouise Ironside16. 4. 2014 (2014-04-16)
Krvavi hotelsku sobu i ukrao kreditnu karticu olova Ronnie i Joe Charles Hutton, bogati član klase koji anegdote o njegovu suprugu Camille i kćer Gruzije. Teško je raditi nešto što je učinjeno krivično djelo, ali Ronnie i Joe imaju dovoljno dokaza koji ukazuju da je Gruzija rodila u hotelskoj sobi. Nema traga od beba i to dokazuje teško Jake i Kate za montiranje dokaza optužbe protiv Gruzije i njenog dečka. Da stvar bude gora, branilac ispostavi da stari protivnik Jake-a, Maitland Cosby. Kao dokaz protiv mladog para slaže se, koliko je Gruzija otac spreman da ide da je zaštiti? 
527 Teško zlostavljanje Jill RobertsonNoel Farragher23. 4. 2014 (2014-04-23)

Kada je bujica pucnjave tvrdi Wes, Ronnie i Joe ostaje malo vremena da se žalim - moraju uhvatiti ubicu pre nego što on ili ona prelazi na sledeću osobu na listi za odstrel. Naredni vjerovatno žrtva izgleda Henry Sharpe, šef Crown tužilaštva, ali postepeno vezu između svih ciljeva postaje jasno. Povezanost je Mark Glendon, koji je bio u zatvoru nakon što je osuđen za ubistvo svoje supruge ranije četiri godine. Iako Glendon je i dalje u pritvoru, njegov slučaj je ponovno otvoren za ponovno suđenje. Policija se suočavaju sa teškom borbom naći neki trag implicira Glendon u pucnjavi. Uz novo suđenje već u toku, trka je na uhvatiti ubicu pred žiri dostave svoje presude.

  • Poslednja pojava Wesa Laytona. 
538 Ponovo uvenuti Jill RobertsonRichard Stokes11. 6. 2014 (2014-06-11)

Dok se još oporavljaju od šokantne smrti jednog od njihovih ekipa, Ronnie i Joe imaju novi slučaj da se bavi kada je nevina mlada majka izboden na smrt u prometnoj Londonu tržištu. Pod pritiskom sa svih strana da se riješi slučaj i da Londona ponovo osjećati sigurno, Ronnie i Joe borba da prikupi dovoljno dokaza za punjenje mladima oni vjeruju je odgovoran - Bobbi Washington. Kada Bobbi nehotice priznaje da Ronnie, oni misle da su dobili od njega bang pravima - ali sa Bobbi priznanje potkrepljuju bilo koga drugog, i Ronnie je poštenje i svoju budućnost kao detektiv u nedoumici.

  • Jedina pojava Elisabeth Flynn. 


Izvori i napomene uredi