Law & Order: UK (sezona 7)

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 7. sezone u sezoni (2012-2013).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda6
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje14. 7. 2013 (2013-07-14)
18. 8. 2013 (2013-08-18)
Kronologija
← Prethodna
6
Sljedeća →
8
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format uredi

Paterson Joseph i Georgia Taylor su se pridružili glavnoj postavi na početku sezone. Paul Nichols je napustio seriju na kraju sezone.

Uloge uredi

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
401 Tragovi Mat KingEmilia di Girolamo14. 7. 2013 (2013-07-14)

Automobil je ostavio na prijelazu željezničke nivo izaziva katastrofalne željezničke nesreće koja ubija petnaest ljudi, iako je vozač automobila ne može naći. DS Sam Casey se bori da se izbori nakon što nije uspio spasiti dječak na mjestu incidenta. Ovaj snage DS Ronnie Brooks i nedavno promovisao Wes Leyton, koji je stari kolega Ronnies i koji pokriva za DI Natalie Chandler, da budno motriti na njega. U početku je policija sumnja da je vlasnik automobila, neprijatan Michael Gennis, ali saznaju da je automobil ukraden i stvarnog vozač, Finn Tyler, treba da se ubije od vožnje na stazi, ali se predomislio u zadnji čas. Jake Thorne je nestrpljiv da ga goni zbog ubistva, ali Tyler odbrane advokat, Kate Barker, stavlja se slučaj smanjene odgovornosti zbog suicidalnih namjera. Na suđenju Kate prikazuje Tylers ranjivost i mentalne bolesti na sud i porota se slaže. Tyler se nalazi nije kriv za ubistvo, ali krivim za ubistvo zbog smanjene odgovornosti. U međuvremenu, Jake šef, direktor CPS Henry Sharpe, izvire još jedno iznenađenje na glavnog tužioca, Kate kao njegov mlađi asistent. Međutim, prije nego što Jake ima vremena, u znak protesta, Kate izgovore sebe da bi provjeriti na Tyler. Međutim, dole u ćelijama holdinga, Tyler je pronađen mrtav i sumnja pada na svojoj zadnjoj poznatu posjetitelja, DS Sam Casey.

  • Prva pojava Wesa Laytona i Kate Barker. 
412 Podrhtavanje Mat KingEmilia di Girolamo21. 7. 2013 (2013-07-21)
Nastavak na od posljednjih epizoda u kojoj se pokazalo da je on zadnja osoba koja je navodno vidio Finn Tyler živ, DS Sam Casey je suspendiran s dužnosti u toku punu istragu. Uvjereni Sam nevinost Ronnie radi neke praćenje tragova svoje, sa DI Wes Leyton postaje ruke sa istragom. Otkrivanje da CCTV snimke Tyler u svojoj ćeliji je nestao, ovo opet vodi ga da otkrije pakt koju je ožalošćena rodbina žrtava voza i pravi ubica. U međuvremenu, po prvi put smo istražiti dan-u-životu Law & Order: redovni UK. Jake i Kate tvrde preko moral procesuiranja mentalno bolestan čovjek kao što je Tyler i zaista nad većinom stvari, ali proglasiti primirje preko slomljena aparat za kavu i nakon nekoliko pića Jake otvara za nove kolege o smrti njegove majke. Dok Ronnie uhvati korak sa otuđenim kći Emma. I za vrijeme njegove suspenzije Sam provodi dan sa sinom Ben, na svoje bivše supruge neodobravanje. Svi dajući novi uvid u van dužnosti živote naših heroja. 
423 Očinski Jill RobertsonNicholas Hicks-Beach28. 7. 2013 (2013-07-28)
Michael Trent se nalazi lopta je mrtav u svojoj hotelskoj sobi, a novac koji je imao kod sebe nedostaje. Ne samo da je on bavi opasnim Kopecky braća, ali je rekao njegova djevojka Becky Bryson koji je bio prikriveni policajac, kada je bio zapravo auto prodavac Gary Tully. Policija je naučiti da, bez obzira na njegov skriveno bogatstvo, on je dugovao hiljade funti u održavanju dijete da Lindsey Donovan, majka njegovog sina Joe, koji ima leukemiju i bio je dvosmislen oko se testira za koštane srži utakmica. Sumnja pada na Tully bivši otac-u-zakonu i Lindsay otac Philip Donovan, koji je skrivao neke od ukradenog novca i za koje je optužen za ubistvo, ali je njegov advokat Eleanor Flint izjasnio samoodbrane kada Filip tvrdi da Tully izvukao pištolj na njega. Međutim, policijski intervju sa saradnik Filip ukazuje na to da su i on i Lindsay su planirali da ubiju žrtve. Kate je simpatije zbog porodične situacije, ali Jake jednostavno želi osudu. 
434 Očinska ljubav Jill RobertsonNoel Farragher4. 8. 2013 (2013-08-04)
Developer nekretnina Charlotte Leigh auto nalazi, na Albert Bridge, dva mladića koji su se u i pokušati da počne ga samo završiti uzimajući uhapsila policija kada priča wannabe automobila lopova ne leti s njima. Sumnjive zašto je auto tamo parkiran na prvom mjestu, policija poziva u Ronnie i Sam koji sumnjaju Charlotte je sada mrtav u rijeci Temzi. Nakon pokretanja istrage nestalih osoba, a tijelo je kasnije pronađena u blizini mjesta gdje je pronađen njen automobil, a identifikovana kao Charlotte, samoubistvo su vladali od strane forenzički patolog. Na prvi njen bivši muž, Richard McGrath, osumnjičen je nakon što je policija rekla da je u pritvoru bitku nad njegovim i Charlotte mlada ćerku tinejdžerku, Holly. Ali nakon njega njegov alibi isključuje tim izgledaju malo bliže kući kada su tragovi Charlotte krvi pronađeno u njenoj kući, stan koji se dijeli s Holly i njen novi čovjek Sean Harte. Nakon što ga je i Holly intervjua oboje tvrde drugi ih je seksualno gnjavim. Sean ima alibi, i priznaje da mu je Holly, rekla je ona ubijena Charlotte u ljubomore nad njim. Ona je uhapšena i sudi za ubistvo svoje majke, međutim Ronnie otkriva da je Sean bio uključen sa školskog prijatelja Holly, koja ljulja slučaj od optuženih. 
445 Smrtonosno Joss AgnewNicholas Hicks-Beach11. 8. 2013 (2013-08-11)
Nakon provale, a krhke, starija žena je pronađena mrtva u svom stanu. Ronnie i Sam u početku sumnja provale nije u redu i kako, nakon dojave iz unuka Connie žrtve, pažnju detektivi pretvara u live-u njegovatelj Cecile, koji je nestao nakon što ukrao sat, policija pronaći Cecile sa sat, a ona je odmah uhapšen. Ali Cecile tvrdi da je sat bio je prisutan i optužuje Connie je otpustiti jer ona ne bi sluša svog instrukcije i gladovati Jenny do smrti. Ona podržava njenu tvrdnju s pisane instrukcije i detektivi otkrivaju da Connie, potencijalni bankrot, naslijedila Jenny stanu, a ona je optužen za ubistvo. Njen advokat Vijay Prasad tvrdi da je optužba je nejasna i da Connie lako mogao ugušio bakom, ako ona želi. Zatim Connie daje dokaze, navodeći da je njena baka je bila u velikim bolom i ubila za oslobađanje. Glavni tužilac Jake Thorne ima malo među zubima kad kaže žiri Connie je bila jedina prava porodica je žrtva imala, a ona je ostavila da umre. Kada Connie kaže svoju stranu priče ona je vrlo uvjerljiv i čini se da će Jake ne osigura osuđujuću presudu. 
456 Zavisnica Joss AgnewJane Hudson18. 8. 2013 (2013-08-18)

Peder koji se zove Richard Peters se nalazi pretučen na smrt ispred svog stana i Leo, beba je usvojena sa svojim partnerom Gareth Wilks nedostaje. Ronnie i Sam pokušati pronaći osobu koja je ubila Richarda i zauzeo njegovo usvojitelja sina. Ruth Pendle, Leo je biološka majka i bivši narkoman, vidi se na CCTV ostavljajući scenu ubistva sa čovjekom koji se dokaže da je Neil Jenkins, pravi otac bebe. Jenkins priznaje da je guranje Richard iako su on i Ruth i negiraju ubistva, a policija ih zajedno puniti. Oni imaju zasebne advokata, svaki optužujući druge, ali Kate smatra da Ruth ne treba goniti i upada u nevolje sa Jake za dosluhu sa Ruth je advokat Lydia Smythson pružanjem informacija da joj pomogne. Ronnie otkriva da Kate je pristrasnost je zbog svog nestalog sestra Beth situacija, slična Ruth je. Na kraju Kate omogućava glavu vladaju joj je srce u identificiranju pravi ubica, nakon čega Ronnie ima dobre vijesti za nju u vezi sa svojom sestrom.

  • Poslednja pojava Sama Caseyja. 


Izvori i napomene uredi