Lacuna Coil je italijanski gothic metal sastav. Sviraju melodični gothic metal, obogaćen tipičnom italijanskom melodioznošću. Većinu pjesama izvode na engleskom, dok nekoliko pjesama izvode i na italijanskom jeziku. Njihov stil nije tipični izvorni gothic metal. Na posljednjem studijskom albumu Shallow Life, napravili su zaokret prema primjetnom suvremenom američkom hard rocku.

Lacuna Coil
Muzički rad
Period aktivnosti1996. - danas
Žanrgothic metal
hard rock
rock metal
Članovi
Trenutni članoviCristina Scabbia
Andrea Ferro
Cristiano Migliore
Marco Biazzi
Marco Coti Zelati
Cristiano Mozzati

Prije sadašnjeg naziva Lacuna Coil se nazivala Sleep of Right i Ethereal. Njihova je glazba pod znatnim utjecajem gothic metala a kao svoje glazbene uzore navode Paradise Lost, Tiamat, Anathema, Septic Flesh, Black Sabbath, Type O Negative, Imago Mortis, Depeche Mode . Nastupali su na nekim od najvećih heavy metal festivala uključujući Ozzfest, Bloodstock Open Air i Wacken Open Air.

Povijest sastava uredi

Andrea i Marco osnovali su Sleep of Right, no ubrzo su promijenili ime u Ethereal i potpisali ugovor s Century Media krajem 1997. Nakon što su saznali da je ime Ethereal zauzeto promijenili su ime u Lacuna Coil što znači „prazna spirala“.[1]

Snimaju EP zvan "Halflife (EP)" u 2000. i album nazvan "Unleashed Memories" u 2001, nakon čega slijedi vrlo uspješan album Comalies u 2002. Godinu kasnije prvi singl s albuma; Heaven's a Lie privukao je publiku svojim odličnim pozicijama na top ljestvicama. Drugi singl Swamped korišten je i u video igri "Vampire: The Masquerade – Bloodlines", nakon čega su snimljeni spotovi za obje pjesme. Do godine 2004., Comalies je postao najprodavaniji nosač zvuka u povijesti izdavačke kuće Century Media.

U 2006. izašao je novi album Karmacode a njegov prvi singl "Our Truth" za koji postoji glazbeni videospot postao je jedna od pjesama za film Underworld: Evolution, a videospot je veliki hit na MTV-u.

Lacuna Coil je sudjelovala u brojnim turnejama povodom izlaska Karmacoda, a samo neke su Jägermeister Music Tour i turneja zajedno s Within Temptationom i The Gatheringom zvana The Hottest Chicks in Metal Tour 2007.

U listopadu 2007. sastav je po prvi put nastupao u Japanu na Loudpark Festivalu 07 i Saitama Super Areni u Saitama City. Svoj najnoviji album Shallow Life objavili su 20. travnja 2009.

Članovi uredi

Bivši članovi

  • Raffaele Zagaria - gitara
  • Claudio Leo - gitara
  • Leonardo Forti - bubnjevi

Diskografija uredi

Studijski albumi uredi

Singlovi

Reference uredi

Vanjske veze uredi