La Vérité (film, 1960)

La Vérité (sh. Istina) je francusko-italijanski crno-bijeli igrani film snimljen 1960. godine u režiji Henri-Georgesa Clouzota. Po žanru je mješavina drame i kriminalističkog filma. Protagonistica, koja tumači Brigitte Bardot, je mlada djevojka koja se našla na sudu zbog ubistva svog ljubavnika (čiji lik tumači Sami Frey). Radnja prikazuje kako je branitelj (koga tumači Charles Vanel) pokušava spasiti giljotine, dok se uz flashback prikazuje njen ljubavni odnos.

La Vérité
filmski poster
RežijaHenri-Georges Clouzot
ProducentRaoul Lévy
ScenarioHenri-Georges Clouzot
Véra Clouzot
Simone Drieu
Jérôme Géronimi
Michèle Perrein
Christiane Rochefort
UlogeBrigitte Bardot
Charles Vanel
Paul Meurisse
FotografijaArmand Thirard
MontažaAlbert Jurgenson
StudioC. E. I. A. P.
Han Productions
Ina Production
Datum(i) premijere
2. 11. 1960 (1960-11-02)
Trajanje130 min.
Zemlja Francuska
 Italija
Jezikfrancuski
Bruto prihod5,694.993 prodanih kino-ulaznica (Francuska)[1]

La Vérité je, s obzirom na planetarnu popularnost Bardot, kao i veliki Clouzotov ugled, bio jedan od najiščekivanijih filmskih ostvarenja godine. Produkciju su, međutim, mučili strahoviti problem, vezani kako uz zdravlje samog Clouzota (koji je doživio srčani udar, slično kao i njegova supruga Vera), tako i privatni život glumaca. Bardot je tako tokom snimanja započela ljubavnu vezu sa Freyom, što je dovelo do raspada braka sa Jacquesom Charrierom, a nakon toga i pokušaja samoubistva.

Iako je La Vérité postigao komercijalni uspjeh u francuskim kinima, Clouzot je njime bio toliko iscrpljen da do kraja života nije uspio snimiti više nijedan film.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Podaci o gledanosti filma na Box Office Story

Vanjske veze uredi