Kvint Fabije Maksim

Kvint Fabije Maksim (Quintus Fabius Maximus, ? - 31. decembar 45. pne.) bio je rimski političar i vojskovođa iz doba kasne Republike.

Poticao je iz ugledne patricijske porodice Fabijevaca. Značajnu ulogu u rimskoj politici je počeo igrati od 63. pne. kada je zajedno sa Markom Celijem Rufom, usprkos Ciceronove obrane, uspio zbog korupcije tužiti i na progonstvo osuditi bivšeg konzula Gaja Antonija Hibridu. Za vrijeme Galski ratovi|galskih ratova je služio kao oficir (legatus) u vojsci Julija Cezara, a Cezaru se priključio i za građanskog rata. U završnoj kampanji, pred bitku kod Munde 45. pne. komandirao je prethodnicom Cezarove vojske.

Nakon pobjede kod Munde mu je Cezar u znak zahvalnosti ishodio trijumf te proglasio suffectom, odnosno privremenim konzulom nakon što je sam, radi preuzimanja diktatorskog mjesta, podnio ostavku. Maksim je na tom mjestu ostao gotovo do isteka mandata - umro je na posljednji dan godine. Da bi ga zamijenio, na nekoliko sati je privremeno imenovan Gaj Kaninije Rebil.