Kotač ili točak-serija (engleski wheel series) je izraz koji se u američkoj TV-industriji koristi za dvije ili više, najčešće dramskih TV-serija koje se na programu neke TV-mreže emitiraju u istom terminu tokom televizijske sezone. Naziv dolazi od toga da se epizode pojedinačne serija ne emitiraju redovno svaki tjedan, nego se u redovnim intervalima "rotiraju" s epizodama drugih pojedinačnih serija.

Pojedinačne serije koje čine kotač-seriju imaju okvirno zajedničku temu ili žanr, ali su im radnje, junaci i stil u pravilu različiti.

Prve kotač-serije su se pojavile krajem 1960-ih na programu američke TV-kuće NBC, a od njih je bila najpoznatija The Bold Ones. Još uspješnija je bila NBC Mystery Movie, koja se pojavila 1971. godine, i bila snimana punih sedam sezona, a kou su činili takvi hitovi kao što su Columbo, McCloud i McMillan and Wife.

Američke TV-kuće su od kraja 1970-ih napustile taj koncept, mada se on danas može pronaći na kablovskim mrežama kada se tokom sezone u jednom te istom terminu emitiraju dokumentarne serije srodne tematike.