Dylan and Cole Sprouse

(Preusmjereno sa stranice Kol Spraus)

1992.

Kol i Dilan Spraus

Kol i Dilan u društvu sa Pajper Ris
{{{tekst_uz_sliku}}}

Puno ime Braća Spraus
1992. avgust 1992.
Areco ArecoItalija
Datum smrti:    [[]] [[]]
Mesto smrti:  ()

Dilan Tomas Spraus (engl. Dylan Thomas Sprouse) i Kol Mičel Spraus (engl. Cole Mitchell Sprouse; rođeni 4. avgusta 1992, Areco, Italija) su američki glumci. Oni su blizanci i zajeno ih nazivaju Dilan i Kol Spraus ili Spraus Bros. Njihova prva poznata velika uloga je u filmu Veliki tata, gde igraju sa Adamom Sandlerom. Kasnije su se pojavili u nekoliko televizijskih serija.

Godine 2005. stekli su popularnost širom sveta, zahvaljujući ulogama u seriji TV kanala Disney The Suite Life of Zack & Cody (Apartmanski život Zeka i Kodija).

Godine 2006. braća su pokrenula franšizu poznatu kao "Sprouse Bros" brend, koji je uključivala linije odeće, knjiga i magazina.

Krajem 2008. godine, glumili su u seriji The Suite Life On Deck (Ugodan život na palubi).

U aprilu 2009. godine pojavili su se na naslovnoj strani magazina People, u šezdeset stranica specijalnog izdanje na temu serije Apartmanski život na palubi.

U 2010. godini, braća Sprouse postali su najplaćeniji glumci tinejdžeri Dizni kanala, s obzirom na to da su bili plaćeni 40.000 dolara po jednoj epizodi serije.

Godine 2010. počeli su studije na univerzitetu u Njujorku i usresredili se na školovanje.

Rani život uredi

Braća Spraus su rođena u Arecu u Italiji, od američkih roditelja Metjua Sprousa i Melani Rajt, koji su u to vreme predavali engleski jezik u Arecu.

Dilan je dobio ime po pesniku Dilanu Tomasu, a Kol po džez pevaču Nat King Kolu. Dilan je stariji od Kola 15 minuta.

Četiri meseca nakon rođenja vratili su se u rodno mesto njihovih roditelja u Kalifornij.

Njihovi su se roditelji razveli 1997. godine.

"Spraus Bros" brend uredi

Godine 2005, braća Sprouse su potpisali ugovor o licenciranju sa Dualstar, za proizvodnju "Sprouse Bros" brendirane robe za pretežno tinejdžersko tržište. "Sprouse Bros" brend uključuje linije odeće, strip serijala i časopisa.

Eksterni linkovi uredi