Kim Tai-chung (5. 6. 1957. – 27. 8. 2011) u gradu Pusan, jedno vrijeme bio poznat pod umjetničkim imenom Tong Lung (唐龍) je koreanski Taekwondo ekspert. 1978. je bio izabran između više od hiljadu kandidata da dublira Bruce Leea u njegovom zadnjem filmu, Game of Death.

Kim Tai-chung
Rođenje(1957-06-05)5. 6. 1957.
Smrt27. 8. 2011. (dob: 54)

Zajedno sa Yuen Biaom (koji je bio kaskader), Kim je glumio Bruce Leeovog lika veoma dobro I tako se dokazao pred producentima, pa su ga oni tako iskoristili nekoliko godina kasnije. Taj film je bio nastavak Game of Death-a i tu Kim nije samo dublirao Brucea nego je i glumio njegovog brata. Film se zvao Tower of Death u završnoj borbi Kim se sastao sa glumcem po imenu Hwang Jang-lee i napravio jednu od najboljih scena u istoriji hongkonške kinematografije. Tih godina Kim je bio poznat pod imenom ‘’Tong Lung’’, pa je tako 1982. godine nastupio zajedno sa glumcem po imenu Jackie Chang u filmu "Fist Of Death" , gdje je igrao Brucea Leea. Tri godine kasnije Kim je nastupio u Jean Claude Van Dammovom prvom filmu No Retreat, No Surrender tu je glumio Bruce Leeovog duha koji je došao kako bi pomogao mladiću u nevolji (Kurt McKinney). Nakon ovog filma Kim se vratio u Koreju i postao biznismen.

2008. godine saznalo se da je Kim 1981. godine imao glavnu ulogu u filmu "Miss, Please Be Patient" (아가씨 참으세요[1]) za sada taj film nepostoji na VHS-u ili DVD-u.

Filmografija uredi

Vanjske veze uredi