Kimberli Noel Kardašijan (engl. Kimberly Noel Kardashian; Los Anđeles, 21. oktobar 1980), poznatija kao Kim Kardašijan, američka je starleta jermenskog porekla.[2]

Kim Kardashian
Rođenje21. 10. 1980. (1980-10-21) (dob: 43)
Los Angeles Kalifornija, SAD Net Worth 1mlrd
Državljanstvoameričko
ObrazovanjeMarymount High School
ZanimanjeAMERICKA STARLETA,TV voditelj, modni dizajner, manekenka, glumicaSocialite, television personality, fashion designer, model, actress
Bogatstvo$40 million[1]
DjecaNorth West (* 2013)
RoditeljiRobert Kardashian (otac)
Kris Jenner (majka)
Bruce Jenner (očuh)
RodbinaKourtney Kardashian (sestra)
Khloé Kardashian (sestra)
Rob Kardashian (brat)
Kylie Jenner (polusestra)
Kendall Jenner (polusestra)
Brody Jenner (polubrat)

Rođena je u Los Anđelesu kao drugo dete advokata Roberta Kardašijana i Kris Džener. Najpoznatija je po ulozi u rijalitiju U korak sa Kardašijanima (engl. Keeping up with the Kardashians).

Interesovanje američke javnosti za nju je počelo kada se na interntetu pojavio snimak seksa, u kome se pojavljuju ona i njen bivši dečko, reper Rej Džej. Krajem 2009. na tržište je lansirala svoj parfem. Trenutno je jedan od producenata novog rijalitija, a izašla je i zajednička biografija sestara Kardašijan.

Bila je u vezi sa zvezdom američkog fudbala Redžijem Bušom (engl. Reggie Bush), a po pisanju američkih tabloida 2010. bila je u vezi sa ragbistom Majlsom Ostinom (engl. Miles Austin). Bila je u braku sa košarkašem Krisom Hamfrizem (engl. Kris Humphries), igračem Nju Džerzi netsa. Trenutno je u braku sa američkim reperom i muzičkim producentom Kanjeom Vestom.

Ostvarila se u ulozi majke prvi put juna 2013. godine kada je na svet donela devočicu Nort West. Nakon toga Kim je rodila dečaka Saint West-a, 5. decembra 2015. godine.

Rani život uredi

Kim je rođena u Kalabasasu, Los Anđeles. Jermenskog je porekla. Ima dve sestre Kloi Kardašijan i Kortni Kardašijan, brata Roba Kardašijana i dve polusestre Kendal i Kajli Džener. Završila je srednju školu, a tokom školovanja radila je u firmi svog oca.

Karijera uredi

Njena prva uloga bila je u televizijskoj seriji „Iza Granica“ (engl. Beyond the Break). 2008. zajedno sa Karmen Elektra glumi u filmu „Katastrofa“ (engl. Disaster Movie). Takođe, imala je uloge u serijama Kako sam upoznao tvoju majku i 90210.[3]

Kim, po proceni E! netvorka, zarađuje oko $5.545 miliona godišnje.

Televizijski projekti uredi

U korak sa Kardašijanima uredi

 
Kim Kardašijan

Kim dobija sopstveni rijaliti pod nazivom "Keeping up with Kardashian" (U korak sa Kardašijanima) zajedno sa svoje dve sestre, bratom, majkom, dve polusestre i očuhom. Glavna zvezda rijalitija jeste Kim i snimanje se u početku fokusiralo prvenstevno na njen privatni i poslovni život.

Ples sa zvezdama uredi

Bila je jedna od 13 učesnika sedme sezone emisije „Ples sa zvezdama“ (engl. Dancing with the Stars). Izbačena je u trećoj emisiji, i tako zauzela 11. mesto.[4]

Gostovanja uredi

Kardašijanova se pojavila u emisiji Američki top-model (engl. America's Next Top Model).[5]

Manekenstvo uredi

Decembra 2007. pozirala je za časopis Plejboj[6]. Pojavila se na velikom broju naslovnica uključujući i magazine Vegas, Kosmopolitan, FHM, Kurv i mnoge druge.

Prodaja uredi

Vlasnica je dela Dash butika u Los Anđelesu, Majamiju i Njujorku. Zajedno sa svojim sestrama dizajnirala je liniju nakita i odeće pod nazivom K-Dash, i kozmetike za Seforu. 2015. godine osmislila je i realizovala sopstvenu igricu o svom životu koja je za jako kratko vreme postala Svetski hit.

Kortni i Kim osvajaju Njujork

Krajem 2010. godine, Kim konačno dobija sopstveni rijaliti pod nazivom "Kortney and Kim take NY". Serija prati njihov život, otvaranje "Dash" radnje u Nju Jorku sa sestrom Kortni.

Voštana figura uredi

Kim je dobila sopstvenu voštanu figuru u muzeju Madam Tiso u Njujorku 1. jula 2010.[7]

Lični život uredi

2000. Kim se udala za muzičkog producenta Dejmona Tomasa. Brak je okončan razvodom 2004. godine. Bila je u vezi sa reperom Rej Džejom (engl. Ray J), a od 2007. do 2010. u vezi sa zvezdom američkog fudbala Redžijem Bušom. 2010. je bila u vezi sa ragbistom Majlsom Ostinom (engl. Miles Austin).[8]. Par je raskinuo u septembru 2010. godine. Bila je u vezi sa košarkašem Nju Džerzi netsa, Krisom Hamfrizem. Par se venčao 20. avgusta 2011. godine u Kaliforniji. Brak je trajao samo 72 dana. Trenutno je u vezi sa Kanjeom Vestom, za koga se 2014. godine udala. Njih dvoje su proširili porodicu juna 2013. kada je na svet došla njihova ćerkica North West. Nakon dugih novinarskih spekulacija, saynaje se da je Kim opet u blagoslovenom stanju i da nosi dečaka. Najveća pažnja bila je posvećena biranju imena za sina. Dana 5. decembra 2015. na svet dolazi njihov naslednik, Saint West.

Reference uredi

Spoljašnje veze uredi