Kelly Preston

Kelly Preston (13. oktobar 1962 -) je američka glumica i bivša manekenka. Rodom je sa Havaja, a karijeru je započela u Australiji gdje je bez uspjeha pokušala dobiti ulogu u filmu Plava laguna. Nakon toga je u Hollywoodu 1980-ih uglavnom nastupala u ulogama zavodnica u tinejdžerskim komedijama, a 1996. je imala i zapažen nastup u filmu Jerry Maguire.

Kelly Preston
manekenka, glumica
Preston razgovara s članovima porodica pripadnika američke RM na prazničnoj zabavi USO u teretani Rockwell Hall u bazi Little Creek u Virdžiniji, 3. decembra 2005.
Biografske informacije
RođenjeKelly Kamalelehua Smith
13. oktobar 1962. (1962-10-13) (dob: 60)
Honolulu, Havaji
SupružnikKevin Gage (1986–1988, razvod)
John Travolta
(vj. 1991–)
Djeca3
Religijascijentolog
Profesionalne informacije
Zanimanjemanekenka, glumica
Opus
Djelatni period1980–
Službene stranice
http://www.kellypreston.com/

Od 1986. do 1988. je bila u braku s Kevinom Gageom, te imala ljubavne veze s Georgeom Clooneyjem i Charliejem Sheenom prije nego što se udala za Johna Travoltu. S njim je imala troje djece, a oboje su pripadnici Scijentološke crkve.

IzvoriUredi

Greška u referenci: <ref> oznaka „yahoo” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „eonline” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.

Greška u referenci: <ref> oznaka „FilmReference” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.

Vanjske vezeUredi