Katalonska Wikipedija

Katalonska Wikipedija je izdanje Wikipedije na katalonskom jeziku, među katalonskim govornicima poznata kao Viquipèdia.

Favicon of Wikipedia Katalonska Wikipedija
URL http://ca.wikipedia.org/
Tip Internetski enciklopedijski projekt
Registracijaopcionalna
Jezikkatalonski
Posednik Fondacija Wikimedia
Autor


Smatra se jednom od najstarijih izdanja Wikipedije, s obzirom da je stvorena 16.3. 2001., samo nekoliko minuta nakon prve ne-engleske Wikipedije njemačke. Tog je dana Jimmy Wales objavio kako želi stvoriti Wikipedije na drugim jezicima, a izrijekom je spomenuo da postoji posebvan interes za katalonsko izdanje. [1] Dva mjeseca nakon toga, bila je jedina ne-engleska Wikipedija koja je sadržavala članke.[2]

Prvo uređivanje ne-engleske Wikipedije je zabilježeno na katalonskoj glavnoj strani u 21:07 UTC 16.3. 2001. Prvi ne-engleski članak datira od 17.3. 01:41 UTC u člnakuca:Àbac.[3]

Nakon određenog vremena domena se promijenila u ca.wikipedia.com a kasnije u ca.wikipedia.org. Oko 2003. je Wikizajednica za ovu Wikipediju počela koristiti izraz "Viquipèdia", što je kasnije na katalonskom postao sinonim za sve Wikipedije. Godine 2005. je registrirana domenawww.viquipedia.net koja se preusmjerava na ca.wikipedia.org. Godine 2007. je registrirana domena www.viquipedia.cat koja se također preusmjerava na katalonsku Wikipediju.

Prvi registrirani korisnik bio je AstroNomer, a njegov račun je korišten samo za testove, dok je prvi korisnik s dugotrajnim doprinosima bio Cdani, koga je citirala poruka Jimboa Walesa.

Miljokazi i historijske naslovne stranice uredi

30.9. 2007. katalonska Wikipedija je imala preko 80.000 članaka.

Izvori uredi

V. također uredi

„Viquipèdia:Vint mil articles en català” (Catalan). Wikipedia. Wikimedia Foundation. 06. 12. 2005.. Pristupljeno 24. 06. 2006. 

Eksterni linkovi uredi