Jugoslav Petrušić

Za ostale upotrebe, v. Dominik.

Jugoslav Petrušić Dominik (Gornji Gajtan, 25. novembar 1962), je srpsko-francuski agent i kontraobaveštajac i pripadnik Francuske vojno-obaveštajne službe DRM, Francuske legije stranaca, jedan od glavnih organizatora kontraobaveštajnih operacija tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, kao i učesnik tokom operacije u Srebrenici i jedan od optuženih za organizovanje i pripremu atentata na bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Jugoslav Petrušić Dominik
Lični podaci
Datum rođenja 25. novembar 1962.
Mesto rođenja Gornji Gajtan, Medveđa, SR Srbija, SFRJ ( Srbija)
Godine služenja Francuska legija stranaca
Francuska vojno-obaveštajna agencija DRM

Biografija uredi

Jugoslav Petrušić Dominik je rođen 25. novembra 1962. godine u Medveđi kod Leskovca. Završio je vojnu akademiju i govori nekoliko jezika. Više puta se ženio, a ima jedno dete. Od njegovih biografskih podataka još su poznate činjenice da se profesionalno bavio boksom i da je 1985. sportsku karijeru nastavio u Francuskoj. Novac je, kaže, zarađivao raznim poslovima, uglavnom obezbeđujući visoke evropske političare i aristokratiju. Čuvao je, između ostalih, i bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, ali i princezu od Katara. U Srbiji mu žive roditelji i braća.

Jugoslav Petrušić je čovek sa više identiteta, poseduje dva državljanstva (francusko i srpsko) i četiri pasoša (Francuske, SRJ, Belgije, Zaira). Petrušić je i čovek koji je učestvovao na ratištima u Bosni, na Kosovu, u Zairu, Alžiru, kao i u Zalivskom ratu .

Vidi još uredi

Reference uredi

Spoljašnje veze uredi