Jelena Perčin Babić (Dubrovnik, 19. siječnja 1981.), je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica.

Jelena Perčin Babić
Rođenje 19. siječnja 1981.
 HRV Dubrovnik, Hrvatska
Važnije uloge Ana Fijan u Zabranjenoj ljubavi
Nina Deverić u Dobrim namjerama

Životopis uredi

Rođena je 19. siječnja 1981. u Dubrovniku. Gimnaziju pohađa u Zagrebu, gdje je i nastupala u dramskoj grupi. 2000. godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. U ljeto 2001. godine, nakon završene prve godine, prvi put se pojavljuje u predstavi Četvrta sestra u režiji Ivice Boban na Dubrovačkim ljetnim igrama. Godine 2002. igra u Povezanim interesima, u režiji V. Taufera. Iste godine u jesen angažirana je u Gradskom kazalištu Požega, u predstavi Pipi Duga Čarapa, u režiji T. Pavkovića. 2003. godine započinje suradnju s Istarskim narodnim kazalištem u Puli, u predstavi Ne grizi nokte Lidija, u režiji Olivera Frljića i sa zagrebačkim ITD-om u predstavi Top redatelja Roberta Raponje.

U ljeto iste godine ponovno igra na Dubrovačkim ljetnim igrama u Radionici za šetanje, izmišljanje i pričanje B. Jelčića i Grižuli Paola Magellia. Od 2003. stalni je član ansambla kazališta u Virovitici za čiju je predstavu Ženidba dobila 2004. godine nagradu koja se dodjeljuje mladim glumcima na 7. Festivalu pučkog teatra OmišaljČavle. Trenutno, uz Ženidbu, igra u predstavama Dug put kući, Arapska noć i Višnjik.

Televizijskoj je publici najpoznatija po dvjema ulogama, sramežljivoj slikarici Ani Fijan u sapunici Zabranjena ljubav te vamp voditeljici Nini Deverić u kriminalističkoj seriji Dobre namjere. Nakon završetka te serije dobiva ulogu mlade stažistice u liječničkoj seriji Hitna 94.

Govori engleski i talijanski jezik.

Filmografija uredi

Televizijske uloge uredi

Filmske uloge uredi

Vanjske poveznice uredi

Izvori uredi