Jaz je plaža u opštini Budva, u Crnoj Gori. Nalazi se na 2,5 kilometara zapadno od Budve. Sastoji se od dva dijela, jedan je dugačak 500 metara, a drugi, nekada nudistička plaža, dugačak 300 metara.

Jaz
Jaz na mapi Crne Gore
Jaz
Jaz
Jaz na mapi Crne Gore

Iako je to popularna plaža za sunčanje i kampovanje, i jedna od dužih plaža u CG, ona je stekla međunarodni ugled kao domaćin brojnim koncertima i dešavanjima u poslednjih nekoliko godina.

Koncerti 2007-2008. uredi

Godišnji ljetnje manifestacije su viđene kao pokušaj da se poveća međunarodni imidž Crne Gore, kao i da promoviše zemlju kao turističku destinaciju. U najvećem dijelu to je bilo finansirano od strane Svetozara Marovića, uticajnog crnogorskog političara, rodom iz Budve.

Rolingstonsi su svirali 9. jula 2007. u sklopu njihove Big Beng turneje. Koncertu je prisustvovalo 25 000 ljudi.

Sljedeći značajan događaj je bio 3 dana Lajv festa koji se održao u avgustu 2008. Nastupali su Leni Kravic, Armand van Helden 5. avgusta, Dino Merlin i DJ Retro Gruv '70 6. avgusta, i Goran Bregović i Zdravko Čolić 7. avgusta.

Iste godine Madona je u sklopu svoje turneje Stik en Svit održala koncert 25. septembra kojem je prisustvovalo 50 000 ljudi.

Spoljašnje veze uredi