Janaćko Janjić

(Preusmjereno sa stranice Janaćko Janić)

Janićije (Janaćko) Janjić je izmišljeni lik iz serije Bela lađa. Lik je izmislio Siniša Pavić, a ulogu je tumačio Milan Vasić.

Janićije Janić
Janaćko Janjić.JPG
Milan Vasić kao Janaćko Janjić u TV seriji Bela lađa
Debi Bela lađa (25. april 2010)
Autor Siniša Pavić
Detalji
Nadimak Janaćko
Spol {{{rod}}}
Zanimanje poljoprivrednik; političar, biznismen
Nacionalnost srpska

Uloga u seriji uredi

Janaćko je dalji rođak Srećka Šojića i Baćka Bojića i član Stranke zdravog razuma. Trudi se da liči na Šojića, pa ima brkove i ćubu kao on, a takođe se oblači u slična odela. Bavi se poljoprivredom i obično dolazi u Beograd da prodaje svoje proizvode. Janaćko je prilično naivan i pomalo smotan. On je lider ogranka Stranke zdravog razuma u jednom selu u unutrašnjosti Srbije. Janaćkova izborna jedinica dobija najbolje rezultate, jer tamo malo ko poznaje Šojića.

Prvi put se pojavljuje u seriji kada dolazi kod Šojića da ga pozove na seosku slavu. Oni zajedno kreću, ali usput nailaze na štrajkače koji su blokirali put, pa ipak ne stižu na slavu. Kasnije Janaćko odlazi sa Pikiljićem (Milenko Pavlov) u Šojićev rodni kraj da bi tamo podigli broj glasača. Oni organizuju lažnu izgradnju kombinata koju tobože finansira Šojić. Janaćko je sve više u problemima jer mu ponestaje novca da isplati radnike. Na kraju je primoran da ode u Beograd i od Šojića traži novac, ali se ovaj stalno izvlači od plaćanja.

Nakon hapšenja Šojića na čelo stranke dolazi Baćko Bojić, a Janaćko se probija na vrh izborne liste i postaje jedan od vodećih likova u seriji. On prodaje vredan prsten da bi isplatio radnike. Kada se Stranka zdravog razuma pocepala, Janaćko prelazi u Ćirkovu frakciju. Postaje poslanik i učestvuje u sastavljanju vlade na brodu „Bela lađa“.

Vanjske veze uredi