Istine i laži (TV serija)

Istine i laži (Истине и лажи) je srpska telenovela Prve TV koja se snima od 2017. godine. Serija predstavlja rimejk popularne argentinske telenovele Graduados iz 2012. godine i druge sezone njenog grčkog rimejka Symmathites.[1]

Istine i laži
Istine i laži (TV serija)
Jana Ilić, Stefan Buzurović, Vladimir Kovačević i Sofija Rajović u TV seriji "Istine i laži"
Istine i laži
Истине и лажи
Format telenovela
Autor Sebastian Ortega
Glazba Sergej Ćetković
Uvodna glazba Sergej Ćetković - Istine i laži
Država podrijetla Srbija
Jezik srpski
Broj epizoda 331 (lista epizoda)
Broj sezona 2
Produkcija
Producent Svetlana Drinjaković
Izvršni producent(i) Miša Ilić
Ana Vujić (sezona 2)
Maša Čumić (sezona 2)
Lokacija Beograd
Trajanje epizode 45-50 minuta
Emitiranje
TV kuća Prva TV
U Srbiji Prva TV
Ostale kuće
popis ostalih kuća
Emitiranje 25. septembar 2017. – još traje
Vanjske poveznice
Službene web stranice
Članak o seriji na IMDb-u

Radnja uredi

Beograd, krajem devedesetih. Grupa srednjoškolaca maturira. Marina Božić je devojka Pavla Filipovića, školskog siledžije. Nakon što Marina uhvati Pavla tokom seksa sa drugom devojkom u kupatilu tokom mature, napušta zabavu. Nikola Isidorović joj se pridružuje i imaju seks u njegovom autu. Marina ostaje trudna i njen otac, Rade Božić, vlasnik uspešne kompanije hrane za pse RBG Group, joj govori da se uda za Pavla, ne znajući šta se desilo između nje i Nikole. Ta noć ispunjena uzbuđenjima, glasnom muzikom i alkoholom, ostaće im svima u sećanju kao kraj jedne ere i početak nove faze u njihovim životima.

Prolazi dvadeset godina. Pavle radi za RBG Group, a Nikola je zabušant koji radi kao šetač pasa. Pavle i Marina su u ne tako srećnom braku i imaju sina srednjoškolca, Arsenija. U njihovoj kući živi i drčna sluškinja Ceca. Marina Nikolu unajmljuje za svog psa Evu, i setivši se šta se desilo između njih dvoje maturske večeri odlučuje da uradi DNK test kako bi utvrdila da li je Arsenije Nikolin sin. Ispostavlja se da jeste. To je glavni zaplet serije: Nikola se snalazi u roditeljstvu, Pavle ponižava njegovo upadanje, Arsenije pokušava da bude u dobrim odnosima sa obojicom, dok Marina počinje romansu sa Nikolom. Pavle vara Marinu sa Tatjanom Milenković, glavnom negativkom.

Nikolinu porodicu čine otac Ilija, majka Dana i mlađa sestra Tara. Ilija ima prodavnicu tkanine, Dana je večito nezadovoljna svojim životom, dok je Tara koja radi u RBG Group nesrećna u ljubavi. Nikolini nerazdvojni prijatelji su još od srednje škole Kristina Bajčetić i Slobodan Kokot. Kristina ima radio stanicu Plej i pušta staru pop-rok muziku. Sloba je zabušant koji živi sa očuhom Danilom. Nikola, Kristina i Sloba žive živote kao da se u tih 20 godina nije ništa promenilo - i dalje poštujući zakletvu koju su položili pre mnogo vremena da nikada neće imati stalan posao, ozbiljnu vezu i porodicu.

Marinina najbolja prijateljica, takođe od srednje škole je psihijatarka Vanja Bakić, koja želi dete. Nebojša Dakić je još jedan učenik ove generacije, Pavlov najbolji prijatelj, u kog je zaljubljena Vanja. Radi u RBG Group. Otkriva da je gej na okupu generacije, što daje Pavlu razloga da ga odbaci i da ga ismeva, ali i razočara Vanju koja je zaljubljena u njega.

Priča dobija nove dimenzije kada Rade Božić odlučuje da se oženi novom direktorkom prodaje u firmi, mladom i zgodnom Tatjanom, koja krije tajne iz svoje prošlosti. Ona je zapravo takođe išla sa pomenutima u srednju školu. Debela u srednjoj školi, promenila je lice plastičnom hirurgijom, izgubila je na težini i promenila ime Anastasija Benčić. Tu je radi osvete Nebojši i Pavlu koji su je ismevali, ali i Marini, jer je bila ljubomorna na nju, zbog toga što je Anastasija bila zaljubljena u Pavla. Planira da otme zaljubljenom Radetu firmu, uz pomoć Pavla kojem postaje ljubavnica.

Arsenije je srednjoškolac, nepopularan u školi. Zaljubljen je u Sofiju, najpoznatiju devojku u školi, međutim ona izlazi za Zoranom "Kizom", školskim siledžijom. Ipak Sofija ostavlja Kizu i kreće da se zabavlja sa Arsom, dok Kiza pokušava sve kako bi ih razdvojio.

Uloge uredi

Glumac Lik Opis lika
Svetislav Goncić Radovan Božić Otac Marine Božić, vlasnik RB Grupe. Veren direktorkom prodaje Tanjom, ne shvatajući da ga ona vara i hoće da mu otme preduzeće. Kasnije je ipak otkazao svadbu.
Ljiljana Dragutinović Danica Isidorović Nikolina majka. Strastvena kockarka.
Feđa Stojanović Ilija Isidorović Nikolin otac. Staromodan, ne slaže se sa Nikolom u vezi njegovog načina života.
Jana Ilić Marina Filipović (rođ. Božić) Glavni ženski lik. U ne baš tako srećnom je braku sa Pavletom i ima sina Arsenija. Njen život je monoton dok u njega ne ulazi Nikola.
Zoran Pajić Nikola Isidorović Zabušant, živi pod zakletvom položenom pre 20 godina da nikad neće imati stalan posao, porodicu, ozbiljnu vezu. Radi privremeno kao dreser pasa, mada voli taj posao. Život mu se okreće naopačke kad saznaje da je otac.
Stefan Buzurović Pavle Filipović Marinin muž, radi u RB Group. Uobražen, umišljen. Vara Marinu sa Tanjom i planiraju da otmu Radetu firmu.
Jelena Gavrilović Tatjana Milenković (rođ. Anastasija Benčić) Glavna negativka. Debela u srednjoj školi zlostavljana od strane Pavleta i Nebojše, otišla je u Ameriku nakon škole i smršala, promenila lice i ime. Vraća se radi osvete. Direktorka prodaje u RB Group. Planira da otme Radetovu firmu zajedno sa Pavletom.
Bojana Ordinačev Kristina Bajčetić Nikolina najbolja prijateljica. Vlasnica radija Play. Opuštena, živi kao da se ništa nije promenilo od mature. Potajno zaljubljena u Nikolu.
Vladimir Kovačević Arsenije Filipović Marinin i Pavletov (Marinin i Nikolin) 18-godišnji sin.
Borka Tomović/Sofija Juričan Vanja Bakić Marinina najbolja prijateljica, psihijatarka. Želi da ima dete, međutim ne može da nađe oca.
Žarko Stepanov Slobodan Kokot Nikolin najbolji prijatelj. Nezreo, opušten.
Danijel Korša Nebojša Dakić Pavletov najbolji prijatelj, zaposlen u RB Group. Na okupu generacije otkriva drugima da je gej. Od tada je predmet sprdnje Pavletu. Ne veruje Tatjani i uporan je da sazna šta krije.
Anja Mit Tara Isidorović Nikolina mlađa sestra, sekretarica u RB Group. Nesrećna u ljubavi.
Dušan Kaličanin Jovan Hadžislavković Radetov asistent. Ne podnosi Tatjanu i kao i Nebojša želi da sazna šta krije. Gej je.
Bojan Krivokapić Stefan Filipović (glavni: sezona 1; epizodni: sezona 2) Pavletov polubrat, advokat u RB Group. U paktu sa Tanjom i Pavletom. Prevarant. Izlazi sa Kris i Tarom.
Sofija Rajović Svetlana Radojković Sluškinja porodice Filipović. Dolazi sa sela.
Vladan Dujović Danilo Slobin očuh.
Marina Ćosić Sofija (sezone 1-2) Najpopularnija devojka u školi. Arsina devojka.
Milan Zarić Zoran (sezona 1) Najpopularniji momak u školi. Bivši Sofijin dečko. Uporan je da rastavi Sofiju i Arsu.
Stefan Radonjić Džeri Arsin drug.
Đorđe Kreća Ivan Vasković Arsin najbolji drug
Sandra Silađev Olga Popovski (sezona 1) Vanjina pacijentkinja. Učiteljica.
Branko Jerinić Andrija Isidorović (sezona 2) Ilijin brat.
Ivana Dudić Una Radović (sezona 2) Sestričina Radetovog bivšeg poslovnog ortaka Veselina Panajotovića. Nova finansijska direktorka
Aleksandar Srećković Kubura Marko Gvozdenović (sezona 2) Inspektor.
Kristina Jovanović Jelisaveta Milić (sezona 2) Džerijeva bivša devojka koja je kasnije postala Arsina devojka pa bivša devojka.
Jelisaveta Koraksić Dubravka Miloradović (sezona 2) Sinovica Radetovog poslovnog ortaka Miloradovića.
Miljan Prljeta Dejan Mašić (sezona 2) Inspektor.
Marko Gvero Dragomir Krkljuš (sezona 2) Vanjin pacijent.
Nikola Ranđelović Luka Borđoški (glavni: sezona 2; epizodni: sezone 1-2) Džerijev drug i Sofijin dečko i bivši dečko posle raskida sa Arsom. Postao novi direktor prodaje u RB Grupi.
Srna Lango Ružica Borđoški (rođ. Stojanović) (sezona 2) Lukina majka kojoj se Rade sviđa.
Nenad Ćirić Danko Borđoški (sezona 2) Lukin otac i vlasnik lanaca prodavnica Lubo.
Jelena Đukić Darija Korać (sezona 2) Jedna od zastupnica u RB Grupi i Lukina ujna.
Milan Kalinić Petar Stojanović (sezona 2) Darijin bivši suprug i Tarin sused.

Epizode uredi

Sezona epizoda Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
1 171 25. 9. 2017 (2017-09-25) 15. 6. 2018 (2018-06-15)
2 160 17. 9. 2018 (2018-09-17) 21. 6. 2019 (2019-06-21)
3 TBA 25. 2. 2019 (2019-02-25) 21. 6. 2019 (2019-06-21)


Zanimljivosti uredi

Emitovanje uredi

Država Kanal Početak emitovanja Kraj emitovanja
  Srbija Prva TV 25. septembar 2017.
još traje
  Crna Gora Prva CG 25. septembar 2017.
još traje
  Bosna i Hercegovina RTRS [2] 15. januar 2018.
još traje
Federalna TV [3] 15. januar 2018.
još traje

Izvori uredi

Spoljašnje veze uredi