The Immoral Mr. Teas

(Preusmjereno sa stranice Immoral Mr. Teas)

The Immoral Mr. Teas (sh. Nemoralni g. Teas) je američka erotska filmska komedija snimljena u režiji Russa Meyera i premijerno prikazana 1960. godine, poznata kao prvijenac u njegovoj filmografiji, kao i po tome što je postavilo nove standarde prikaza golotinje u američkoj kinematografiji.

The Immoral Mr. Teas
kino-poster
RežijaRuss Meyer
ProducentPeter A. DeCenzie
UlogeBill Teas
Ann Peters
Marilyn Wesley
MuzikaEdward J. Lakso
FotografijaRuss Meyer
MontažaRuss Meyer
John F. Link Sr. (van špice)
DistribucijaPad-Ram Enterprises
Datum(i) premijere
22. 1. 1960 (1960-01-22)
Trajanje63 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet24.000 $[1]
Bruto prihodpreko 1 mil. $[1]

Protagonist, čiji lik tumači Bill Teas, je skromni i stidljivi trgovački putnik koji nakon posjete zubaru osjeti neobične nuspojave analgetika u obliku toga da svaku lijepu ženu koju "vidi", odnosno sretne, zamišlja golu. Teas je snimljen u nezavisnoj produkciji i sa izuzetno niskim budžetom, tako da uopće nije imao dijaloga, te je umjesto toga služio narator.

Iako bi se danas sadržaj smatrao relativno čednim, Teas je imao velikih problema sa cenzurom. Premijera, koja se trebala održati u San Diegu krajem 1959. godine, je morala biti otkazan, a primjerke filma je zaplijenila policija zbog navodnog kršenja zakon protiv "opscenosti". Međutim, nakon što je film nakon mjesec dana prikazan, doživio je veliki uspjeh i Meyeru omogućio da tokom sljedeće decenije stvori reputaciju jednog od najvećih autora američkog erotskog, odnosno seksploatacijskog filma.

Vidi još uredi

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 King of the Nudies on Biggest Film Caper Yet Thomas, Kevin. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 30 Nov 1969: s18.

Vanjske veze uredi