Kralj Qin Huiwen, poznat i kao Monarh Huiwen od Qina i Kralj Hui od Qina (秦惠文王, 秦惠文君,秦惠王), bio je vladar drevne kineske države Qin do 338. pne. do 311. pne.

Na prijestolje je došao naslijedivši svog oca, uspješnog Vojvodu Xiaoa te nakon toga dao pogubiti Shang Yanga, premijera i legalističkog filozofa čije su upravne reforme doprinijele usponu države Qin. Huiwenov je čin bio motiviran osobnom odmazdom, s obzirom da je Shang Yang kao premijer bio ponizio mladog princa, davši protiv njegove volje odsjeći uho jednom od njegovih tutora. Usprkos toga, Huiwen je brzo shvatio kako su Shang Yangove reforme u njegovom interesu, te ih nije ukinuo.

Godine 325. pne. Huiwen se osjetio toliko moćnim da je odbacio dotadašnju titulu vojvode, te se proglasio kraljem, označivši tako i formalni prekid državnopravnih veza s nominalnim sizerenom - kineskim vladarom iz dinastije Zhou. Taj su potez kasnije ponovili i drugi vladari preostalih Zaraćenih država.

Koristeći se talentima premijera Zhang Yija, te vojskovođe Bai Qija, Huiweb je uspješno ratovao protiv suparničkih država. Njegov najveći uspjeh je bilo osvajanje polu-barbarskih država Shu i Ba na području današnjeg Sečuana, kojim je Qin stekao novi i važan izvor hrane i ljudstva, odnosno dragocjenu prednost nad ostalim kineskim državama, a koju će Huiwenovi potomci u 3. vijeku pne. iskoristiti kako bi ujedinili Kinu.

Prethodi:
Xiao
Kralj Qina
338. pne.–311. pne.
Slijedi:
Kralj Wu