Hrvatska sveučilišna naklada

Hrvatska sveučilišna naklada je izdavačka kuća Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatska sveučilišna naklada
Vrsta izdavač
Osnovana 23. siječnja 1992.
Osnivač(i) Sveučilište u Zagrebu
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Web stranica www.hsn.hr

Povijest uredi

Hrvatska sveučilišna naklada osnovana je 23. siječnja 1992. godine odlukom Predsjedništva Zajednice sveučilišta s ciljem da bude nakladnički servis svih hrvatskih sveučilišta, znanstvenih, obrazovnih i kulturnih institucija te pojedinaca u Republici Hrvatskoj. Od tada objavljeno je više stotina knjiga od kojih su mnoge nekomercijalna djela, ali u znanosti i kulturi su dragocijen izvor informacija i dosadašnjih dosega u istraživanju.

Nakladnička djelatnost uredi

Hrvatska sveučilišna naklada spada u hrvatske nakladničke kuće srednje veličine. Objavljuje djela hrvatske znanstvene i kulturne baštine, kao i knjige svjetske kulture i znanosti s naglaskom na znanstvenu literaturu i udžbenike potrebne hrvatskim sveučilištima. Objavila je i više znanstvenih izdanja korisnih i zanimljivih široj čitalačkoj publici čime popularizira novije znanstvene spoznaje i dosege hrvatske akademske zajednice.

Među objavljenim naslovima ističu se knjige Snježane Kordić Riječi na granici punoznačnosti, Ekrema Čauševića Gramatika suvremenoga turskog jezika, Morane Čale Sam svoj dvojnik: eseji o hrvatskom književnom modernizmu, Mate Matišića Anđeli Babilona, Antuna Šoljana Prošlo nesvršeno vrijeme, Joze Laušića Sutoka, Tonka Maroevića Klik, Branimira Donata Različito i isto koje su imale značajnu recepciju u stručnoj literaturi.

Vanjske veze uredi