Heyy Babyy je indijski igrani film snimljen 2007. godine u režiji Sajida Khana kome je ovo predstavljao redateljski debi. Scenairj, koji je napisao sam Khan, prati pustolovine tri indijska mladića u Sydneyu suočena s djetetom kome svaki od njih može biti otac. Glavne uloge tumače Akshay Kumar, Vidya Balan, Fardeen Khan, Riteish Deshmukh i Boman Irani.

Heyy Babyy
RežijaSajid Khan
ProducentSajid Nadiadwala
ScenarioSajid Khan
UlogeAkshay Kumar,
Fardeen Khan,
Riteish Deshmukh
Vidya Balan
Boman Irani
MuzikaShankar-Ehsaan-Loy
DistribucijaNadiadwala Grandson Entertainment (kino)
Eros Labs (DVD i Blu-Ray)
Datum(i) premijere
24. 8. 2007 (2007-08-24)
Trajanje146 min.
Zemlja Indija
Jezikhindi
Budžet310 mil. rupija
Web stranicahttp://heyybabyy.erosentertainment.com/
Heyy Babyy na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Tri najbolja druga, Arush (Akshay Kumar), Tanmay (Ritesh Deshmukh) i Ali (Fardeen Khan), žive zajedno u Sidneju i provode se. Oni ne vjeruju u ljubav, već uživaju kao momci da izlaze sa đevojkama, a kada ih iskoriste da ih ostave. Nikada nisu maštali o ozbiljnoj vezi, jer oni to smatraju glupošću.

Jednoga dana, Arush, Tanmay, i Ali nalaze bebu na kućnim vratima. A sa bebom je ostavljeno i pismo, u kojem piše da je jedan od njih prevarant i da sada povede brigu o đetetu, jer majka tog đeteta to više ne želi. Oni počinju da se brinu o đetetu. Ali, poslije nekog vremena shvataju da je to jako teško i da je beba pravi demon. Oni odlučuju da je ostave na vratima crkve i da nastave da žive svoj život kao što su to radili i prije, jer oni krive bebu zbog toga što su izgubili svoje poslove, a samim tim i svoje živote. Međutim, ostavljajući bebu, oni odlaze na žurku, ali nisu kao ranije. Svaki pojedinačno se osjeća nesrećnim i smatra da to što su uradili nije prava stvar. Kako je počela kiša da pljušti, oni se zapitaju, šta ako niko nije uzeo bebu i odlaze sa autom da provjere. Bebu nalaze u jako teškom stanju. Oni je vode u bolnicu i svaki krivi sebe za to, što će možda beba umrijeti njegovom krivicom. Srećom, beba preživljava i oni joj daju ime Angel - Anđeo. Oni počinju istinski da je vole, i svo slobodno vrijeme provode sa njom.

Ali poslije nekoga vremena, u njihov stan kada je Arush bio sam sa Angel, dolazi policija i želi da uzme dijete, koje su oni nezakonito uzeli. Arush se isprva opire i ne želi da da Angelu, govoreći kako je njena majka nju, napustila, ali tada se pojavljuje Esha, i uzima svoje dijete. Tada počinje da mu biva sve jasno. Esha je đevojka koju je upoznao u Indiji na jednoj svadbi. Svi su mu govorili da ona nije laka, i da je patrijarhalno vaspitana i da je neće moći dobiti. Međutim, on se prikazuje kao potpuno drugi Arush, kako bi se ona zaljubila u njega. On u tome i uspijeva i posle noći koju su proveli zajedno, oni treba da se vrate u Sidnej. Esha mu govori, da mu ni na pamet ne padne da je nikada prevari. Dolazeći u Sidnej, ona zatiče Esha na krevetu sa njenom drugaricom. Međutim, ona je njega napala, a on nije htio da bude sa njom. Od tada, on ništa nije čuo za nju, iako je tražio, jer se bio zaljubio u nju. On to priča svome društvu i svi su očajni. Međutim, Eshin otac je rekao Eshi, da joj je beba umrla i to je bilo sve njegovo maslo. On je dolazio jednom kod njih, predstavljajući se kao čovjek, koji nadgleda kako se staraju ljudi o bebama, đe nema žene, i on je vidio da su njih trojica pravi roditelji. On želi da pomogne Arushu da se pomiri sa Eshom i tako da žive kao jedna porodica. Arush pokušava da joj priđe izvinjavanjem i molbama, ali ona ne odustaje.

Svađajući se oni dolaze do riješenja, tako što mu ona govori da će za sedam dana, naći pravog oca za Angelu, koji će biti puno bolji od njega. I tako oni potpisuju ugovor, đe stoji, da ako ona nađe muža za sedam dana, Angela pripada njoj, a u suprotnom on je vodi sa sobom.

Uz pomoć njegovog društva i Eshinog oca, on pokušava da je zavlači, kako bi tih sedam dana prošlo i on uzeo Angelu sa sobom, nadajući se da će tako i nju pridobiti. Međutim, kada svi planovi propadnu, ona shvata sve smisalice, koje je on napravio pokušavajući da njen plan propadne i ona se odlučuje da ide sa kćerkom za Indiju. Međutim, na avionskoj pisti, njegovi drugovi dolaze sa policijom i ugovorom, govoreći joj da ona nema pravo da vodi Angelu sa sobom. Arush taj ugovor cijepa, govoreći joj da je mnogo griješio i da ne želi da joj otme Angelu. Angela tada izgovara svoju prvu riječ Tata. Ipak, Esha odlazi, ali kada su njih trojica došli neutješni kući, Angel i Esha se pojavljuju na vratima i oni ostaju zajedno.

Uloge uredi

Specijalna pojavljivanja u filmu

Album uredi

Heyy Babyy
Studio album by Shankar-Ehsaan-Loy
Izdan
July 15, 2007 (India)
ŽanrFeature film soundtrack
Kuća
T-Series
ProducentShankar-Ehsaan-Loy
Shankar-Ehsaan-Loy chronology
Jhoom Barabar Jhoom
(2007)
Heyy Babyy
(2007)
Marigold: An Adventure in India
(2007)

Muziku je komponovao Shankar-Ehsaan-Loy. Lista pjesama se nalazi u tabeli.

Pjesma Izvođač/i
Dholna Sonu Nigam & Shreya Ghosal
Dholna - Love Is In The Air Remix Sonu Nigam & Shreya Ghosal
Heyy Babyy Neeraj Shridhar, Raman & Pervez Quadri
Heyy Babyy - The Big 'O' Remix Neeraj Shridhar, Raman & Pervez Quadri
Heyy Babyy Featuring Girl Band Akbar Sami
Jaane Bhi De - Hiphop Hiccup Remix Shankar Mahadevan & Loy Mendonsa
Jaane Bhi De Shankar Mahadevan
Mast Kalandar Salim Shahzada, Rehan Khan, Shankar Mahadevan & Sajid Khan
Meri Duniya Tu Hi Re Sonu Nigam, Shaan & Shankar Mahadevan

Izvori uredi

Eksterni linkovi uredi