Henry Andrews je izmišljeni lik laboratorijskog tehničara koji je predstavljao jednog od protagonista američke TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Tumačio ga je Jon Wellner.

Henry Andrews
lik iz CSI: Crime Scene Investigation
Prvo pojavljivanje"Unbearable" S:5 E:14
Zadnje pojavljivanje"Immortality"
Tumač/ica ulogeJon Wellner
PrebivališteLas Vegas
Informacije
Zanimanjelaboratorijski tehničar
Rođenje
Smrt
Trajanje2005-2015
Sezone5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Ostala pojavljivanjaImmortality

Andrews, čija je specijalnost toksikologija, je tehničar Kriminalističke laboratorije Las Vegasa. Potpuno je posvećen poslu i u seriji se vrlo malo zna o njegovom privatnom životu, osim naznaka da se prilično teško snalazi u društvu i da nema nekih uspjeha sa ženama. Prvi put se kao povremeni lik pojavio na kraju 5. sezone (2005) da bi oko 8. sezone postao pripadnikom "čopora štakora", neformalne grupe laboratorijskih tehničara na čelu sa Hodgesom. Kao i njeni drugi pripadnici, njegova nespretnost je izvor humora u seriji. Andrews je na početku 13. sezone postao posljednji stalni lik serije.

Jon Wellner, koji tumači njegov lik, se u seriji prvi put pojavio u ulozi čuvara ZOO-vrta u epizodi "Unbearable", prikazanoj 10. februara 2005.[1]

Izvori uredi

  1. De Leon, Kris (December 13, 2007). „Jon Wellner Talks About His Dual Role on 'CSI'”. BuddyTV. Pristupljeno 10. II 2014. 

Vanjske veze uredi