Half a Life (Star Trek: The Next Generation)

Half a Life (sh. Pola života) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 6. maja 1991. godine. Radnja prikazuje kako se Lwaxana Troi prilikom posjete USS Enterpriseu zaljubi u naučnika Timnicina koji pokušava spasiti svoju rodnu planetu Kaelon II od uništenja tako što inicira novu nuklearnu reakciju u njegovoj matičnoj zvijezdi, ne znajući da na njegovoj planeti ljudi koji navrše njegovu dob imaju običaj vršiti ritualno samoubistvo.

Half a Life
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
Epizoda br.Sezona 4
Epizoda 22
RežijaLes Landau
ScenarioPeter Allan Fields
PričaTed Roberts
Peter Allan Fields
FotografijaThomas F. Denove
Produkcijski kod196
Originalno emitiranje6. 5. 1991 (1991-05-06)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Drumhead"
Sljedeća →
"The Host"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Ulogu Timicina je dobio David Ogden Stiers, poznat po ulozi majora Winchestera u TV-seriji M*A*S*H, a koji je bio strastveni trekkie. Kako bi se pripremio za ulogu, boravio je u kući Genea Roddenberryja i uvježbavao nastup zajedno sa njegovom suprugom Majel Barrett, koja je tumačila ulogu Lwaxane Troi. U maloj ulozi Timicinove kćeri Dare se pojavljuje Michelle Forbes, koja će je toliko impresionirala producente, da su joj u sljedeće tri sezone dali ulogu potporučnice Ro Laren.

Half a Life se smatra jednom od najboljih epizoda serije.

Izvori uredi

Literatura uredi

  • Nemecek, Larry (2003). Star Trek: The Next Generation Companion (3rd izd.). New York: Pocket Books. ISBN 0-7434-5798-6. 

Vanjske veze uredi